Tisdagen den 6 december 2016: Klappat och oklart – med nätet på


 Kära dagbok…


Idag tog jag det riktigt lugnt hela dan. BARA SKOJAR! 
Bästefåtöljen såg så inbjudande ut där decembersolen lyste på den i fem minuter på förmiddagen…

Bästefåtöljen

Inbjudande…


Men vänta nu… 
Fåtöljen är ju tom… Ja, eh… jag satt väl i köket och läste, eller..?

Kaffe och bok

Första kapitlet…


Laddade batterierna..? 
Nja, jag var faktiskt iväg några ärenden och köpte batterier till min bankdosa. Det går ju åt så här i juletid med fakturor som trillar in…

Batterier

Laddade?


Sen köpte jag lite julklappar också. 
Idag var det grabbarnas tur, alltså bonussönernas. Det blev en nätt liten hög.

Julklappar till killarna

En nätt liten hög till bonussönerna. Och minst får störst, naturligtvis.


Alla paket blev INTE så snyggt inslagna. 
Minst får ju enligt reglerna störst paket, men när det största paketet är så überstort att pappret inte räcker till blir det… inte fint…

Inte så snyggt inslagen julklapp

Inte så snyggt inslagen überstor julklapp.


En hel del klappar har jag klara nu, 
det vill säga en säck och två kassar. Påminner om min morfar. Han anlände alltid till oss med stora tomtesäckar i papper. Alla paket var bara inte till mig.

Julklappar i svart plastsäck och kassar

Julklappar till många, men inte alla.


Men jag är INTE färdig än.
Det finns ju tjejer i familjen också… To be continued, alltså… Själv har jag uppenbarligen varit en snäll flicka, för när jag kom hem från shoppingturen låg det en julklapp till mig i postboxen!

En julklapp till mig

Till och med jag fick en julklapp idag!


Det låg annat i boxen också som höjde blodtrycket. 
Återigen hittade jag en lapp från hantverkare där. Den här gången gällde det fönstren. Där stod att ALLT skulle plockas bort i fönstren – krukväxter, gardiner, prydnassaker etc – för på måndag ska det göras en justering av nåt. Eh??? Det som ska justeras är inte nåt problem jag har haft med mina fönster. Däremot har jag en läckande ventil i sovrummet, vilket gör att jag måste ha en handduk över den mot kylan på vintern och hettan på sommaren. Problemet var känt, sa Dalkarln’ jag telefonerade till, men inget som skulle åtgärdas den här gången. Och så lät han mycket bekymrad eftersom det verkar som om ALLA i BRF-föreningen (300 lägenheter) har fått lappen – den skulle bara gå till dem som har anmält felet… Nu kommer en massa människor bli arga och irriterade. Julefrid, wo bist du???

Jag hann knapp trycka bort samtalet (vi säger inte lägga på luren längre) så ringde nästa hantverkare, denna gång en elektriker i Östergötland. Det var inte många rätt i de uppgifter han framförde, men jag förstod att det gällde mammas lägenhet som sedan den 1 december har återgått till bostadsstiftelsen Platen. Lite julefrid, Christmas spirit, kände jag väl, så jag lämnade bovärdens namn och nummer till elmannen. Det blev han väldigt glad för.

Det är dags att ta en sen eftermiddagsfika innan jag lagar tomatsoppa till middag och skriver kom ihåg-lappar om nääätet. För idag köpte jag mig en julkalkon. Hur jag nu ska kunna äta upp 1,2 kilo pippi i jul…

Kokt julkalkon

Nä, julskinkan har inte rymt. Jag äter inte gris. Men pippi går bra. Utan nät.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 6 december 2016: Klappat och oklart – med nätet på

 1. fruhatt skriver:

  Färdigkokt kalkon låter hur gott som helst ! Måste testa det i jul istället för att dänga en hel i ugnen.
  Tack för tipset !
  Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag köpte den på Willys, som sagt. Mamma och jag har köpt i ett par års tid och den har varit jättegod – tyckte till och med mamma, som äter skinka. En griljerar den alltså som julskinka och erätter nasse med pippi. Kalkon i ugn på ”vanligt sätt” är också supermumsigt, men tar ju flera timmar att göra…

   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.