Måndagen den 5 december 2016: Andas och slappna av – och klara saker!


 Kära dagbok…

 

Gungstol på Vålamagasinet

I den här gungstolen från Vålamagasinet skulle jag kunna slappna av – om den inte hade kostat 25 600 kronor…

Inte är jag så mycket för ”flum” när det gäller psykologi, men idag blev det till att tänka om en del. Öppna sinnet och våga prova nåt nytt: jag fick lära mig att andas och att slappna av. Psykologen lotsar mig varsamt men bestämt i rätt riktning. Samtalen är givande och vi tänker oss en fortsättning efter de tre standardträffarna – om min arbetsgivare nu går med på det (och det vet jag att arbetsgivaren gör). Det är gott att få höra att jag inte är konstig, det är gott att nån frågar mig hur jag har klarat av så mycket tungt så länge, det är gott att bli lyssnad på av nån som kan ta emot det jag säger professionellt.

Att andas var svårt. Att slappna av… gick lättare. Jag kände hur axlarna sjönk från örsnibbarna ner till en mer normal nivå. Det funkade! Och jag kunde ge mig ut på ärenden efteråt, jag for till Vålamagasinet, Ljusexperten och jag klarade till och med av ett besök på IKEA. Vad hände, egentligen? Jag som inte står ut mer än högst fem minuter i en affär… Sen hade ingen av affärerna det jag sökte – sex lampskärmar till malmkronan. Men jag såg en helt underbar gungstol. För 25 600 kronor… Maj gadd!.. Och jag såg en helt fantastisk soffa som jag skulle kunna tänka mig att köpa till sen. Sen, när jag kan vara glad igen.

Orange soffa Vålamagasinet

Visst är den fantastiskt härlig i den vackraste färgen?! Prislappen vågade jag emellertid inte titta på.


Klockan var närmare 15.30 när jag kom hem. 
Tack och lov kom Relitakillarna redan klockan tio i förmiddags, så jag hade hunnit ställa tillbaka alla grejor samt torkat av efter dem. Jag kunde läsa en stund när jag kom hem och läste ut sista delen i Lewistrilogin. Ur min hylla med anglosaxiska deckare valde jag en av Elizabeth George, Det innersta rummet. En gång för ungefär 13 år sen var den en födelsedagspresent till en mamma. Sen fick jag den i mars 2015 av den mammans dotter, vännen Agneta.

Böckerna Lewispjäserna och Det innersta rummet

Den översta boken köpte jag för ett födelsedagspresentkort till min mamma, den understa var en gång en födelsedagspresent till vännen Agnetas mamma.

 

Knäckemacka kaffe bok och tända ljus

Lite klen middag blev det idag.

Avslappnad och andningstränad och utläst… Men det här med maten… Nån soppa fanns inte hemma och detsamma gällde aptiten. Det fick bli kaffe och knäckemackor med ost. Jag har lovat mig själv att jag ska gå och handla mat i morgon. Visst är det kul att kunna ha jeans från smalisgarderoben, jeans jag inte har kommit i på typ tio år hade jag på mig idag, fast… det får vara lite hejd på viktnedgången. Jag behöver dessutom krafter tills jag ska börja jobba nästa vecka.

I kväll har jag haft ett planeringssamtal med Fästmön angående julen. Detta har fört med sig ytterligare uppgifter för mig under morgondagen. Jag är nöjd att jag kom på en del själv och att vi diskuterade oss fram till annat. Det är åtminstone en början. Sen ska jag köpa kalkon som jag för första gången i mitt liv ska griljera till jul. Det var sånt som mamma gjorde här hemma, nu får jag fixa det själv. Jag har hittat ett recept på griljerad kalkon på nätet som jag tror att jag klarar av (svårighetsgrad: enkel, enligt webbplatsen). Men det är endast jag själv som ska äta den – resten av bandet äter gris.

Bara jag kommer ihåg att ta av nätet på pippin. Det gjorde inte mamma för ett par jular sen och det har vi skojat om sen dess.

”Glöm inte nääätet!

sa vi och skrattade, jag och mamma. Vem ska jag flamsa med om det i år? Lilla mamma, du var för tokig ibland!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Måndagen den 5 december 2016: Andas och slappna av – och klara saker!

 1. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Andning är nyckeln till mycket, vad roligt att du fått lära dig mer om det. Det var en smärre revolution för mig, som alltid andats ytligt. Går en kurs i mediyoga och det handlar mycket om andning, avslappning och närvaro. Rekommenderas!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det känns fortfarande lite… flummigt för min del, men jag är så förvånad – och tacksam! – att det funkade så som det gjorde igår!!!

   Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Det är lite flummigt – och jag var skeptisk precis som du – men funkar det så funkar det, då slutar jag ifrågasätta 😄

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jag tror att jag köper vissa delar – och nöjer mig med det. För mig är det sunt att vara lite skeptiskt och inte köpa saker rakt av. Just den specifika avslappningsövningen funkade och andningsövningen fick mig i alla fall att tänka på HUR jag andas.

    Gilla

 2. Vad bra att du fått sån konkret rådgivning ! Jag håller med Marie också, det finns många hjälpmedel, själv brukar jag när jag har svårt att sova, lyssna på ett avslappningsprogram som är på cirka 20 minuter, jag somnar ofta innan det är slut faktiskt.

  Om man vill minska i vikt, så är är det ju alltid skönt när man gör det, men det bör ju helst ske på ett sätt som gör att man även mår bra och orkar. Jag hoppas att du snart får en god aptit igen vännen !

  Glöm nu inte nätet;), när det är dags!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag har testat avslappningsband tidigare och det har inte funkat för mig. Jag fick en länk till en app för avslappning som jag ska kolla in, men den är på norska. Vet inte om det går bra att slappna av till, vad tror du? 😉

   Det fanns inte nån som helst önskan hos mig att gå ner i vikt. Jag var jättetjock och hade vant mig vid det. Men nu känns det bra att vara lättare plus att komma i kläder som annars hänger oanvända. Samtidigt mår jag inte bra – jag är till exempel väldigt yr och har ofta huvudvärk. Det hänger med all säkerhet ihop med att jag inte äter tillräckligt.

   He he he, det är bra att du påminner mig i tid! Jag lär griljera kalkonen typ… kvällen den 22:a, ungefär. Du får nog påminna mig igen, jag är ju så glömsk!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.