Måndag morgon den 5 december 2016: Vintern rasat ut, väntan och utmaningar


 Kära dagbok…

 

Framsidan med granen utan snö

Vintern har visst rasat ut – här är snöfritt!

Vintern tycks tillfälligt ha rasat ut under natten. När jag skjutsade hem Fästmön igår kväll började det regna. Regnet har gjort underverk i natt. Nu ser det inte längre ut som december ute, snarare som höst igen. Det är en fyra, fem plusgrader och blåsigt, dessutom. Mycket höstlikt, alltså.

Här sitter jag vid datorn och glor. Och väntar. På Relita. Känner mig ungefär som lilla mamma och minns hur orolig hon var så snart det var hantverkare på gång. Mamma hade svåra sömnstörningar och var alltid rädd att inte vara vaken och klädd när främlingar knackade på dörren. Nu slipper hon oroa sig för gubbarna som skulle komma och måla taket i hennes badrum. Lilla mamma… Hon trodde att de bara skulle dyka upp en morgon, tidigt. Det spelade ingen roll att vi var flera som sa till henne att de dyker inte bara upp – de meddelar först. Överlag är emellertid såna här firmor inget bra på att skriva meddelanden som en begriper. Nån hjälp här, från min bostadsrättsförening, verkar de inte fått heller. (Fast vad skulle de kunna göra? De är ju lika dåliga på att skriva begriplig information…) Jag ogillar starkt det hotfulla tonläget i texten, men värst av allt är att jag, som anser mig normalbegåvad, inte till hundra procent begriper vad där står. Hur ska då andra, som till exempel inte har svenska som förstaspråk, förstå?

Tangentbord med snabela

Såväl jobbmejl som flexrapport är kollade.

Jag har kollat min jobbmejl och lagt in min senaste sjukskrivning i flexrapporten samt klarmarkerat november månad. Det tog sin lilla tid, för systemet hängde sig hela tiden. Men nu är det gjort. Jag är helt utmattad. Hur 17 ska jag orka jobba..? Jodå, det går säkert bra. På onsdag ska jag träffa min teamledare för en lunch och bli lite uppdaterad om vad som har hänt. Teamet jag är en del av bildades nu i höst. Vi tycks vara ett hopplock av folk som jobbar övergripande som ingår i teamet, så det blir nog inte världens lättaste jobb för teamledaren att hålla ihop oss. Utan att ha bakgrunden etc helt klar för mig känner jag mig lite tveksam till detta hopplock, men vi får se vad Duktiga Annika har att berätta på onsdag.

I eftermiddag ska jag till psykologen. Gissningsvis ska vi gå igenom alla papper jag fick med mig hem som jag skulle fylla i. Det blir…knepigt med tanke på att jag skriver så illa. Hantverksfirmor och bostadsrättsföreningar må skriva obegriplig svenska, men jag skriver obegripligt rent visuellt för hand… I kombination med dåligt minne (”vad gjorde jag mellan klockan 18 och 19 igår?”) blir det en riktig utmaning.

Nu ska jag läsa lite nyheter på nätet och därefter jaga lampskärmar. Nåt vettigt måste en ta sig för.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.