Söndagen den andra advent 2016: Hantverkshysteri, sopor och julfigurer – och till råga på allt en klen stamtavla


 Kära dagbok…


Jag säger som lilla mamma:

”Det går inte att läsa HELA tiden.

Nog försöker jag hitta på vettiga saker att göra, men fantasin är det ju som det är med. Och söndagar… Finns det några längre dagar när en är ensam?

Nån i huset har roat mig (?..) med att borra två minuter varje halvtimme hela eftermiddagen. Så där lagom enerverande och irriterande och så där så att en till exempel inte kan se nån film eller ringa en vän eller så. Om en nu har en vän att ringa till. Jag har kommit en bra bit in i Lewispjäserna och själva titelfigurerna – schackpjäserna – har nämnts vid ett tillfälle. Boken är bra, men det blir tråkigt att bara sitta och läsa en hel dag.

Jag har försökt förbereda inför Relitas besök i morgon nån gång mellan (!)

”klockan 8 – 15.30.

Sophinkar på köksgolvet

Sopor på köksgolvet – fräscht… NOT!

Det betyder att det ligger trasor och rengöringsgrejor på golvet i badrummet och att det står sopor på köksgolvet. För skåpen under handfat och kökshoar skulle tömmas. Vidare står det att en ska lägga ut tidningar. Var då??? I skåpen under hoar och handfat eller på golven? Nä, det är inte preciserat på den icke kommunikatörsskrivna texten från Relita. Där hotas bara vi bostadsrättsinnehavare med avgifter om det är så att vi inte samarbetar!.. Och så ska en ta bort mattor på vägen mellan ytterdörren och handfat och hoar. Eftersom jag inte prenumererar på nån dagstidning – jag känner mig inte särskilt unik i dagsläget – är det lite svårt för mig att lägga ut tidningar. Dessutom känns det som sagt osäkert exakt var tidningarna ska läggas ut. Ta bort mattor kan jag inte heller göra. Det finns en matta i hallen – och ovanpå den står två fulla bokhyllor. Ska jag behöva tömma hylljävlarna på alla deckare bara för detta? Nej, jag får väl lägga ut plastsäckar i hallen och hoppas att ingen halkar på dem. Självklart önskar jag att jag är hemma när hantverkarna (?) kommer, men jag ska vara hos psykologen klockan 13 och måste åka senast 12.30. Jag får inte låsa övre låset, då hotas jag av straffavgift(!). Som tur är blir jag inte borta länge, men ändå. Jag gillar inte att ha främlingar som klampar omkring oombedda i mitt hem och skitar ner. För det vet en ju att hantverkare inte tar av sig skorna.

På onsdag kväll och natt är det dags för nästa hantverkshysteri. Mellan klockan 20 och klockan två på natten har nån smart jävel kommit på att värme och varmvatten ska stängas av. Fint, det är ju vinter och alla går ju och lägger sig och somnar före klockan 20, eller hur??? INTE! Men jag slipper i vart fall ha främlingar som klampar omkring i hemmet då på natten. Alltid något…

Regnbågshängslen

Regnbågshängslen kostar 98 spänn hos BlueFox i Stockholm. Har jag kanske råd med…

Jag har botaniserat i mina garderober. Plötsligt har det visat sig att alla byxor jag äger har blivit för stora. Till och med de två par jeans jag hittade i smalisgarderoben är för stora. Ja ja, jag hoppas att Tomten kommer med hängslen i julklapp, livrem räcker inte. Äh, jag har varit så dum så jag får köpa hängslen själv om jag ska ha några.

I ett försök att mildra humöret mitt har jag försökt anstränga mig lite med tanke på decembers storhelg. Jag har hängt upp mina sex älskade julfigurer i köksgardinen. Tänk, nu har jag både adventspyntat och julpyntat! Nästa helg – en ska inte förta sig och göra allt på en gång! – ska jag nog ställa i ordning mammas änglaparad på ekbyffén. Sen kan jag gå och titta på alla hennes änglar – och mina fem eller sex stycken namnlösa – och fundera över vad det var de hette nu igen. Jag kan ju tyvärr inte fråga min mamma. Det enda jag minns är att de alla hade väldigt fina namn, inte tråkiga som mina julfigurer…

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Flicka med finger vid munnen

Tyst!

Medan jag väntade på att tiden skulle gå glodde jag på ett avsnitt av Familjen Annorlunda. Det som är annorlunda med de familjer som är med i programserien är främst att de har många barn. Väldigt annorlunda (<==ironi). Det verkar vara slut på annorlunda familjer där alla barnen har samma mamma och pappa i alla fall. Det är ju inte så annorlunda idag att barn i en familj har olika föräldrar. Jag var helt fascinerad (i negativ bemärkelse) över programmet och undrade vem som var målgrupp för det. Troligen inte en sån som jag som inte har en enda unge. Men säg, är inte DET annorlunda?! Vad jag tyckte om programmet i övrigt håller jag tyst om så att ingen känner sig kränkt.

Söndagsmiddagen blev lite klen – grekisk yoghurt med kanel – men när jag återvände från en utflykt till Sävja, som innebar umgänge med min fästmö en halvtimme, värmde jag kalkonen från igår. Jag dukade fram framför TV:n, dränkte pippin i sås och tog ett par rån med ädelosten jag köpte för en tia igår. Kvällens andra TV-program för min del var Midnattssol. Det går mot upplösningen. Riktigt spännande var det och jag hade det ganska gott i värmen av alla ljus.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Sen funderade jag över nåt mammakusinen B skrev 
i kväll i ett sms och kände mig plötsligt… fattig: inga föräldrar, inga syskon, inga barn, inga morföräldrar, inga farföräldrar, inga mostrar, inga morbröder, inga fastrar, inga farbröder, inga kusiner… Toffelstammen är… klen och jag är den sista.

Stammar

Stamtavlan är klen.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Film, Ironi, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndagen den andra advent 2016: Hantverkshysteri, sopor och julfigurer – och till råga på allt en klen stamtavla

 1. etuna1 skriver:

  Dina julfigurer är väldigt fina! Vi håller på att flytta….så här i lägenheten är det inte direkt juligt. Jag tänkte först inte ens ta fram adventsljusstakar/-stjärnor men se’n kom jag ju på att vi kunde packa ner de ordinarie (icke-adventiga) fönsterlamporna och då blev det lite julaktigt ändå.
  Du verkar ha haft några tunga dagar. Hoppas du snart får några ljusglimtar i tillvaron. Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack, jag älskar verkligen julfigurerna! Ett tag samlade jag på dem och köpte en inför varje jul. Nu tycker jag att det räcker bra med de sex jag har.

   Oj, en flytt! Men smart att packa ner de icke-adventiga lamporna. Jag hade inte heller tänkt julpynta nånting, men hur det än är blir det lite fint. I år behärskar jag mig emellertid, eftersom jag ju inte får besök av mamma.

   Det var en riktigt tuff lördag och söndag. Riktigt tuffa dagar. Men jag kämpar på.

   Kram och hoppas flytten går bra! (När går flyttlasset, tro?)

   Gilla

   • etuna1 skriver:

    Det är lite oklart precis när vi flyttar. Det beror lite på om och i så fall när de ska renovera den lägenhet vi flyttar ifrån….och hur mycket vi vill tapetsera/ fixa i den nya lägenheten innan vi flyttar.
    Hur som helst blir det tidigast den 9 januari så vi har (minst) en dryg månad på oss att packa (och rensa).
    Det som är bra är att vi bara flyttar ca 1,5 km….så vi kan ju åka skytteltrafik med småsaker om vi vill!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jag förstår. Det måste vara skönt att vara två. Jag hade fin hjälp av Anna och vännerna FEM och Mia när jag tömde mammas lägenhet, det hade inte gått annars. Men nästan det sista som hände var att en hantverkare i våningen ovanför borrade genom taket till mammas badrum… Ja ja, varken mitt eller mammas problem…

    Skönt att ni inte flyttar så långt, för då är det ju enkelt att kunna ta diverse smärre grejor pö om pö, som du skriver.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.