Helgen den 25 – 27 november 2016: Från novembermörker till advent hos Anna, grabbarna och Tisslingarna


 Kära dagbok…

 

Spöklikt träd

Det blev en spöklik promenad till Anna på fredagskvällen.

Det var riktigt spöklikt på fredagskvällen när jag promenerade över till Fästmön. Men jag ville för allt smör i Småland inte missa den luculliska måltid vi då hade framför oss! När Anna slutade jobba åkte vi till Hambergs och hämta ut två portioner röding med rotfrukter, potatis och vitvinssås. Mat, vin, min ryggsäck och Anna själv avlämnades hos Fänriken medan jag åkte hem till New Village med Clark Kent*. Jag kan inte påstå att jag såg fram emot spökpromenaden – det har varit en del överfall och rån i området dessutom. Men så tänkte jag att om jag ska dö, så ska jag dö – och då får jag i alla fall träffa mamma och pappa.

Otänd adventsljusstake el

Förberett för advent hos Anna.

Hemma hade jag ställt fram/hängt upp lite adventsgrejor, men nån riktig lust för adventsfirande hade jag inte. Hos Anna var det också förberett för advent och där var det mysigt, till skillnad från hemma hos mig. Båda grabbarna var hos sin mamma på Fänriken. De fick emellertid ingen röding som vi utan i stället vanlig lax, men det klagade de inte över. Anna gjorde en liten förrätt av chiliaioli och baguette som jag hade handlat och vitlökssmör och oliver från hennes kyl. Ja, nog slank till och med brödet ner i min annars rätt tomma mage… Till maten hade jag köpt ett torrt italienskt vinmer om vinet kommer förstås i ett separat inlägg! Rödinghuvudrätten var sen helt fantastisk. Jag hade inga problem att svälja firren, den smälte i munnen och gled ner fint tillsammans med ett par potatisar, vitvinssås och rotfrukter. Stort TACK till Annas snälla mamma för förra årets julklapp till oss!

Överhuvudtaget åt jag bra den här helgen. Igår på lördagen åt jag Annas chicken tikka masala med hot chutney och i alla fall ett halvt naan. Senare på kvällen åt vi ost. Var sin chokladbit hade vi också köpt – det var ju lördag. Jag åt två rader av min. Vi adventsfikade redan på lördagen med saffransbröd (som innehöll otäck mandelmassa) och Annas pepparkakor (som somliga tycker är för peppriga). Och det var tur det, för nåt adventsfika blev det inte idag, inte för min del. Jag kommer till det senare, först ett bildspel här med helgens ätbara godsaker:

Detta bildspel kräver JavaScript.


På lördagsmorgonen var jag lite ledsen,
men jag försökte läsa mellan tårarna. Jag saknar att inte ha nån mamma att ringa till när det är helg – det gör jag även i skrivande stund så här på söndagseftermiddgen. Men jag ska skrapa vår veckovisa Trisslott i alla fall lite senare och tänka extra på lilla mamma, jag kan ju inte ringa henne längre.

Annas ryggont hade blivit värre igår morse, så jag grävde fram den limegröna Dramaten som hon fick för ett par år sen av vännerna i Aska Norrgård. Det var mest jag som drog Dramaten till och från ICA Heidan, men Anna ställde i alla fall upp på en bild.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Clark Kent stod ju hemma hos mig i garaget, så vi fick alltså traska. Det var nog bra både för Annas rygg och för min kondition som är obefintlig. Men tänk så märkligt vädret är! Innan vi skulle ge oss ut igår kom världens regnskur och blåst efter en solig morgon. Det var en riktig höstdag. Och idag blev det vinter! Det började snöa kraftigt på förmiddagen och vinden ökade rejält. Eftersom Annas rygg inte var mycket bättre, men hennes kaffe var slut erbjöd jag mig att halka hem, handla på Tokerian och åka tillbaka med kaffet.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Tyvärr har jag ingen parkeringsplats eller garage
hos Anna och jag stannade till bilen på baksidan bara för att lämna över kaffet. Sen åkte jag hem till mig och mitt. Lite snöpligt slut på en annars fin och skön helg där jag bara har fått vara – glad eller ledsen – och kunnat vila, sova och äta bra och gott. Vi såg också på ett par filmer – och även om dessa kommer separata inlägg! Tack älskling för att du är den du är!

Detta bildspel kräver JavaScript.


Och självklart blir det några kattbilder också, vad trodde du???

Detta bildspel kräver JavaScript.


*Clark Kent = min lille bilman

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.