Dominodöden


Ett inlägg om en bok.


 

Jonas MoströmsJonas Moströms bok Dominodöden deckare blev jag nyfiken på eftersom en del av dem utspelar sig i Uppsala – serien med psykiatrikern Nathalie Svensson. Nu har jag läst den andra delen i serien, Dominodöden. Miljön i boken var… Sundsvall. Jag köpte boken på Akademibokhandeln i Motala för presentkortet mamma fick av mammakusinen B till 80-årsdagen, så stort TACK!

Två läkare i Sundsvall försvinner spårlöst. En av dem hittas mördad. Mördaren har lämnat en dominobricka på offret. Polisen i Sundsvall ber Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp om hjälp och psykiatrikern Nathalie Svensson från Uppsala ingår i denna. Det blir lite tufft för Nathalie eftersom hennes syster i Sundsvall är inblandad i fallet – och till och med misstänkt.

Författaren har här låtit sin tidigare karaktär (polisen Johan Axberg) jobba tillsammans med sin nya (Nathalie Svensson). Personskildringarna är realistiska och trovärdiga av såväl män som kvinnor. Men annars tycker jag att den här boken är ganska långsam. Det är först i slutet det blir riktigt spännande. Jag ger emellertid inte upp hoppet utan ser fram emot Jonas Moströms tredje del om Nathalie Svensson som defintivt ska utspela sig i Uppsala, denna gång under Valborg. Eller sista april som vi säger här.

Toffelomdömet för den här boken blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.