Fredagen den 18 november 2016: Bilder från nu och då


 Kära dagbok…

 

Jag ska inte skriva om hur det känns att vifta med dödsfallsintyget/släktutredningen på mammas bank… Eller hur det känns att inleda konversationen med banktjänstemännen

”Jo det är så att min mamma har avlidit och nu vill jag betala en av hennes räkningar/sätta in pengar från den här utbetalningsavin…

I stället lägger jag in en bild på mamma från 1989, tagen av min pappa. Vilken kärlek det var dem emellan!

Mamma 1989

Mamma 1989, fotad av pappa.


Jag var alltså på banken. 
Idag fick jag veta att jag inte alls behöver gå till mammas bank sen när jag ska avsluta kontona, utan det går att göra via min egen bank. Skönt! Då slipper jag boka tider hos två banker jag inte gillar särskilt mycket.

Tackkorten fick frimärken på sig medan jag väntade på min tur på banken och sen postade jag dem. Innan jag åkte hem från Stormarknaden slank jag in på Kvantum och köpte ostbågar och citronbubbelvatten ifall att… Ifall att jag vill ha nåt att mumsa på i läshörnan i kväll – det är ju ändå fredag. Det finns öl i kylskåpet och jag kanske väljer en sån i stället. Det beror på hur jag mår. Om jag gråter i kväll blir det alkoholfritt.

Ostbågar och bubbelvatten

Ostbågar och bubbelvatten – ifall jag vill mysa i kväll.


Framåt mitt på dan insåg jag 
att jag inte hade ätit, så jag dukade fram frukost. Passade på att läsa en broschyr om stekpannor till frukosten eftersom jag behöver en ny – jag som lagar mat så ofta… Sen skrapade jag en Trisslott för mig och mamma, för det blev inte av i helgen. Vi vann 30 kronor – eller en ny lott, dårå.

Frukost med broschyr och lott

Frukost vid lunchtid med trisslott och en broschyr om stekpannor.


Det var väldigt mörkt och regnigt idag, 
så jag messade Fästmön och frågade om hon vill bli skjutsad till jobbet. Det ville hon. Och innan det var dags att åka och hämta henne skred jag till verket och betade av lite av min strykhög. Sen var det det här med taklamporna som ska upp… Jag fick ett ryck, struntade i min dåliga självkänsla och mitt risiga självförtroende och gav mig i kast med malmkronan. Efter många fula ord och en hel del svett satt den på plats och fungerade! Men jag fick ta fram såväl Bergahumöret som sisun… Framöver ska jag byta de rosa skärmarna till gula, för så minns jag att kronan var i original. Enligt en säker källa, det vill säga ett fotoalbum med text av min pappa, var kronan i mina föräldras ägo 1959 – om inte tidigare…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Jag har under två dar varit på jakt efter några fina lådor 
att ha ovanpå garderoberna i sovrummet. Det ser inte så roligt ut med fotoalbum i en massa papperskassar. Och tro det eller ej, men på hemvägen från Sävja hittade jag fyra fina trälådor på Chilli. Svindyra var de, så nu måste jag börja jobba snart. Fast det blev väldigt snyggt och prydligt…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Naturligtvis kunde jag inte låta bli 
att titta lite i albumen. Jag har tänkt spara det tills senare, när jag inte gråter för allting, men en liten titt ville jag ta. Både mammakusinen B och jag letar nämligen efter olika gamla bilder. Tyvärr hittade jag dem inte idag heller. Däremot noterade jag att vegetarianismen var utbredd i släkten redan 1960 när mammakusinen B gifte sig med sin A.

Mammakusinen B:s bröllop med A

Mammakusinen B var vegetarian redan på sitt bröllop 1960.


Jag rev lite i påsarna med mammas viktiga papper 
och hittade till min glädje de papper jag sökte efter. De är nu undanstoppade på ett ställe där jag kan hitta dem snabbt och lätt inför kommande deklaration. Vidare hittade jag gravbreven för såväl graven i Motala som den i Norrköping, vilket också var bra.

Avslutningsvis en underbar bild på min älskade morfar och mig. Som jag tidigare har skrivit här var vi ofta ute och promenerade nere i Motala hamn, han och jag. Den är bilden är bara så fin! Se vilken glädje de båda filurerna på bilden utstrålar! Jag skulle vilja stråla så igen…

Morfar och jag i Motala hamn

Två glädjestrålande filurer i Motala hamn. Den till vänster är min morfar, den i vagnen är jag.


Och NU ska jag äta pizzan som är kvar från igår!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredagen den 18 november 2016: Bilder från nu och då

 1. FEM skriver:

  Ljuvlig, ljuvlig bild på din mamma.

  Gilla

 2. Agneta skriver:

  Fantastiskt fina bilder!
  Och vilka skitsnygga lådor :-)!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.