Torsdagen den 17 november 2016: Tacksamhet, katter och nåt ätbart


 Kära dagbok…

 

Ett varmt tack

Tacksamhetsskrivande…

Jag är så glad att jag hittade fina tackkort och att jag orkade skriva dem alla idag. Några fina lådor att ha fotoalbum med mera i ovanpå garderoberna hittade jag emellertid inte, men jag lockade med mig Fästmön för att titta. På så vis kunde hon handla hem lite förnödenheter. Sen tog jag bara slut. Det var skönt att Annas snälla mamma såg till att kattjejerna Mini (Mamma Katt) och Citrus (Dotter Katt) kom till och från Djursjukhuset idag.

När jag hade skrivit tackkorten läste jag de sista sidorna i Hyresgästerna – sen slumrade jag en stund i min läshörna. Det är skrattretande att bli så trött bara av lite tacksamhet… Men faktum är att jag inte bara skrev mitt namn på korten utan också personliga hälsningar till dem som förtjänade det mest. I morgon ska jag inhandla frimärken och posta korten. Jag tror mamma skulle vara nöjd med mig. Jag ska också till hennes bank, för det har kommit en utbetalningsavi på strax över hundringen från Coop och pengarna ska in på mammas konto. Det verkar som om eftersändningen av hennes post har kommit igång från och med idag – fast ”Posten” kan inte stava rätt till min gatuadress…

Ny hundralapp med Greta Garbo

Hundra spänn ska in på mammas konto. Och jag fick min första nya hundralapp med Greta Garbo idag.


Nån stund efter att jag vaknat från min slummer
ringde U. Jag fick en rapport om operationerna och jag förstår att det måtte vara kämpigt. Hade jag varit kvar i Motala skulle jag kanske ha kunnat hjälpa till med nåt praktiskt, men nu är jag hemma i Uppsala. Och så stor nytta av mig har nog ingen – jag blir ju trött bara av att skriva tackkort…

Anna messade när hon och katterna hade kommit hem. Jag åkte och köpte pizza. Det blev ingen barnpizza utan en normalstorlek. Ungefär halva pizzan åt jag hos Anna – resten stoppades ner i matlåda och fraktades hem till New Village. Jag försöker verkligen äta! Anna bjöd på kaffe – och jag bjöd på medtagna kakor. Mammas kakor…

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Anna skriver på tackkorten

Även Anna skrev på tackkorten. Det känns skönt att inte stå som ensam avsändare.

Även Anna sattes att skriva på tackkorten. Det känns väldigt skönt att inte stå som ensam avsändare på dem. Det var också skönt att vi var två namn på bandet till mammas kistdekoration. Jag känner mig lite som om jag hänger Anna i kjolarna, men jag har mycket svårt att vara ensam samtidigt som jag behöver försöka vara det. Det får jag träna på i helgen, för nu jobbar Anna tre kvällar på raken från i morgon – och på söndag dessutom dubbla pass… Eftersom mitt hem inte har blivit städat på minst en och en halv månad ska jag lägga en del av min tid i helgen på att dammsuga och torka av i våtutrymmena. Städning är bra när en är ledsen, det motar många tårar alt. kan en gråta högt utan att grannarna hör när en dammsuger.

Det var förresten inte bara mamma som fick post idag. Jag fick ett brev från Försäkringskassan – och genast blev jag nervös och orolig. Fast det visade sig bara vara från en person som sade sig vara min personliga handläggare där. Ja, ja, jag ger ju inte mycket för personliga handläggare i statlig tjänst, men…

Citrus med tratt

Lulliga Citrus försöker krypa fram från under sängen, men det var inte så lätt med en tratt på huvet.

Katter får ingen ersättning från Försäkringskassan när de är sjuka. Mini och Citrus repade sig snabbt från sina operationer idag. Mini opererades först och enligt veterinären var det bra att hon kastrerades för hennes livmoder var full av cystor. Hon hade fått problem förr eller senare, alltså. Citrus opererades senare på dan och var fortfarande lite lullig när jag kom över på kvällen. Mini hade blivit heltokig av tratten veterinären satt på henne, så den fick Anna ta bort genast. Citrus fick bära sin först i några timmar, men när hon piggnade till skrämde hon skiten ur brorsan Lucifer så även hennes tratt togs av. Lucifer fräste och morrade och raggen stod rakt upp på den dumme kissen! Han blev så rädd, helt enkelt. Jag undrar om Anna får sova nåt i natt…

Nätterna är nåt jag både längtar efter och fruktar. Jag är så trött, så trött, men det är som om jag bara slumrar nattetid också. I natt vaknade jag varje timme från klockan ett fram till klockan sju och så orkar jag inte ha det i längden. Nu ska jag i alla fall göra ett försök att sova också. Jag menar, klarar jag av att äta lite klarar jag säkert att sova lite. Den som inte försöker kan aldrig lyckas. Jag måste ta mig i kragen så att jag kan gå tillbaka och jobba snart. Det längtar jag efter!


PS Jag la ut två annonser på Blocket idag,
den ena på mammas mobil, den andra på hennes rollator. Mobilen har fortfarande garanti kvar och rollatorn är i fint skick. Kolla in annonserna på mobilen och rollatorn här!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.