Ett spanskt vin: Anima de Raimat (2012)


Ett inlägg om ett vin.


 

Anima de Raimat 2012

Anima de Raimat (2012) – ett gott spanskt rött.

Förra lördagen inte bara åt vi gott på Sjöglimtenvi drack gott också. Jag överraskade till och med mig själv genom att välja ett spanskt vin. Eller tja… Det fanns två rödviner att välja mellan och jag valde det dyraste, förstås. (Fästmön teg och led – eller samtyckte.) Anima de Raimat (2012) är ett vin från Katalonien, men det säljs inte på Systembolaget utan via Spendrups. Därför var det lite spännande att göra ett avsteg från mina italienska preferenser när det gäller rödviner.

Anima de Raimat har en alkoholhalt på 13 procent. Det är medelfylligt och medelsträvt och har ganska stor fruktsyra. Det är gjort på de tre druvorna Cabernet Sauvignon, Tempranillo och Syrah. För så där en 25 år sen var jag väldigt förtjust i Tempranilloviner, som går åt det tegelröda hållet i färg. Vinerna var inte bara vackra till färgen, de hade ofta en mogen och fyllig smak.

Så här skriver återförsäljaren om vinets doft och smak:

”Doft: Mörk frukt som björnbär och svarta vinbär, kakao, kaffe, med underliggande, varma, kryddiga toner av peppar och muskot.
Smak: Mogna tanniner och underliggande struktur ger en lång, kraftfull eftersmak med inslag av rostat fat, kaffe, kakao och härligt mogen frukt.

Vinet sägs passa till lättare kött som kyckling och kalv, men även skinka, söndagsstek och lättare vilt liksom hårdostar. Jag åt ju kyckling till vinet och smakerna gick väldigt bra ihop. Jag kände tydligt både doft och smak av björnbär och det kryddiga. Kombinationen var hellyckad!

Det här är ett mycket gott vin och Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.