Mitt bokår 2016: Oktober


Ett litterärt inlägg.


 

I mitten av den här månaden gick min mamma bort. Jag har inte kunnat läsa som tidigare, jag har läst på ett annat sätt, sen dess. Icke desto mindre har jag läst. Böckerna och litteraturen har varit nåt att ta till när verkligheten är för ledsam.

Varje månad gör jag en sammanfattning av de böcker jag har läst. Förra månaden läste jag tio böcker. I inlägget från augusti om mitt bokår finns länkar till tidigare månader.

De här böckerna läste jag i oktober (om du klickar på miniatyrbilderna kommer du till det inlägg jag har skrivit om respektive bok):

Boken Lustjakt av Annika & Vera Martina Haags bok Det är något som inte stämmer Tove Alsterdals bok Kvinnorna på stranden

Kristina Emanuelssons bok Viskskrik Mattias Lönnebos bok Nattens jägare Annette Haalands bok Pastor Viveka och tanterna

Mons Kallentofts och Markus Luttemans bok Bambi Mons Kallentofts bok Djävulsdoften


Åtta böcker läste jag i oktober månad. 
Två av dem är inte deckare och en av dem är en fantasybok för ungdomar. Två av oktober månads böcker fick jag för recension (Viskskrik och Nattens jägare) och en av böckerna fick jag av författarna (Lustjakt). Övriga oktoberböcker har jag köpt nya utom Kvinnorna på stranden som jag fyndade för tio kronor på loppis. Jag kämpar på med att läsa andra böcker än deckare och kriminalromaner, men ärligt talat är det genrer jag gillar bäst.

På gång just nu har jag Anne Holts senaste deckare Offline där jag som läsare får återknyta bekantskapen med Hanne Wilhelmsen och Billy T.

Anne Holts bok Offline

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt bokår 2016: Oktober

  1. fruhatt skriver:

    Jag läste Martina Haags bok och det blev bara-Eh..jaha ?

    Gilla

  2. Tofflan skriver:

    Men jag kände också lite så. Visserligen skriver hon om sin sorg, men det handlar även om ytterligare en människa, Den Andra Parten. Nej, jag hade jättesvårt att ta till mib boken.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.