Onsdagen den 19 oktober 2016: Absurditeter och realiteter


 Kära dagbok…

 

Pappa

Pappa skulle ha fyllt 89 år idag.

Det är min pappas födelsedag den 19 oktober. Inte trodde jag att jag skulle ägna den dagen åt saker som känns helt absurda. Visserligen gick min pappa bort för tio år sen, så nåt födelsedagsfirande var inte aktuellt, men… inte trodde jag att jag skulle höra mig själv säga att

”nej, mamma vill inte ha nån eldsflamma på sin askurna utan ett kors.

Inte heller trodde jag att jag på kvällen skulle välja ut kläder som min döda mamma ska ha på sig i kistan. Sånt… händer inte mig. Trodde jag. Jag trodde fel.

 

 

Kläder i en påse

Jag har valt kläder till mamma.

 

Glasögon och lista

Ytterligare en kullkastad lista.

Min dag började med att jag skrev en ny lista. Den listan kullkastades mer eller mindre sen. Allt ska gå så snabbt, plötsligt. Efter begravningsbyrån gick jag tvärs över gatan för att betala mammas räkning för akuten. Sen gick jag och sa upp hennes lägenhet. Jag har inte råd att ha den kvar i tre månader, nu finns den kvar för mig november månad ut. Datum för begravningen är bestämt, till och med för bouppteckningen. Jag har läst korrektur på min mammas dödsannons i kväll. Det händer inte mig. Trodde jag. Fel!

Jag hade inte klarat det här utan att Fästmön var vid min sida hela tiden. Hon har inte bara slitit hårt i mammas hem, hon har slitit hårt med att hålla mig på banan, att älska mig när jag är svag och bara gråter och tror att jag inte fixar det här… Hur det ska bli i morgon när hon åker hem, vet jag inte.

Men goda, fina vännen FEM kom förbi i kväll och satte sig själv i arbete. Jag är glad att vi har så rak kommunikation oss emellan att vissa saker inte blir pinsamma. Och dessutom värms jag i hjärtat när en del av mammas saker kommer till FEMs hem.

I helgen jobbar vi vidare, FEM och jag. I morgon, torsdag, hämtas hjälpmedel och jag har ett läkarsamtal innan jag skjutsar Anna till tåget. Jag ska säga upp mammas elavtal och jag ska försöka plocka, packa och rensa vidare i min ensamhet. Vännen M tittar eventuellt in på fredag.

Ett innerligt TACK till er som inte bara säger att ni ska hjälpa till utan också gör det. Jag hade inte klarat mig utan er.

Det känns som om jag alltför snabbt rensar bort min mamma. Men jag stannar upp och blir rörd av små lappar som denna… Lilla mamma… Lilla älskade mamma…

Lapp med text bananer

Typisk mamma-lapp.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 19 oktober 2016: Absurditeter och realiteter

  1. KaxiMaxi skriver:

    Även om det inte känns så nu kanske, så tycker jag att du är fantastisk duktig som tar dig fram genom allt svårt just nu. Det finns inga rätta kläder, för mammor ska alltid finnas där och välja själva. Så känns det inuti även om förnuftet säger något annat!

    Ljuset brinner för er!

    KRAM

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.