Tisdag morgon den 18 oktober 2016: Vi två


 Kära dagbok…

 

Ett citat ur Mattias Lönnebos bok Nattens jägare

”Det är vi två nu…” Sidan är fotad ur nyutgåvan av Mattias Lönnebos bok Nattens jägare som jag ska recensera nån dag snart när jag orkar.

Om ett tag går färden åter neråt landet. Jag har försökt vila de här dagarna och äta för att få krafter. Det går inte jättebra, men heller inte jättedåligt. Tack vare sällskap av Fästmön känns ätande och sömn emellertid lite lättare att utföra.

Nere i Motala väntar nu ett första besök på begravningsbyrån i morgon. Det är gott att ha Anna vid min sida då, även om mammakusinen B också hade varit ett lika gott stöd. Anna stannar till torsdag då hon tar tåget hem för att arbeta. Vi ska börja lite i mammas lägenhet. För min del blir det till att leta rätt på alla hjälpmedel och torka av dem innan de hämtas nån gång under torsdagen. Sen är det allt det andra… Men nu har jag bestämt mig att detta får ta den tid det tar. Jag kan inte bli färdig med såväl det praktiska som sorgen på en månad. Det känns i skrivande stund som ett oöverstigligt berg.

Jag är så tacksam för alla som bryr sig på olika sätt och för mina två underbara gamla unga klasskamrater som har lovat att hjälpa mig att rensa och packa i lägenheten på lediga kvällar. Det blir en otrolig hjälp, även om det ändå är jag själv som måste titta på ”allt”. 

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tisdag morgon den 18 oktober 2016: Vi två

 1. fruhatt skriver:

  Sorg måste få ta den tid det tar <3. Skönt att höra att Anna följer med dig .
  Styrka och kraft från mig
  Kram

  Gilla

 2. Jerry skriver:

  Det var fint att läsa att din Anna är med dig under dessa tuffa dagar. Hon är en klippa, på många sätt och vis. ❤

  Gilla

 3. imsevimse skriver:

  Det är bra att du har praktiska bestyr de närmaste dagarna. Sånt brukar underlätta och skingra tankar. Se bara till att äta och få lite frisk luft då och då, så du orkar allting.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är en trerumslägenhet som ska tömmas och vi har gjort ett hästjobb i eftermiddag och i kväll. När Anna är här går det lättare att äta, sömnen är det värre med. I morgon ska vi gå ner till stan så då blir det frisk luft också.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.