Lördag kväll den 15 oktober 2016: Borta och hemma


 Kära dagbok…


Alldeles nyss satt jag i bästefåtöljen 
och tittade på alla foton jag har på min rokokobyrå i vardagsrummet. Plötsligt insåg jag att den enda som är kvar i livet på bilderna är jag. Alla har lämnat jordelivet och mig. Ensamt…

En tom bänk under höstträd

Ensamt…


Mitt på dan tog jag en höstlig promenad bort till Fästmön.
Jag ville träffa yngsta bonusdottern som är där tills i morgon och vara med på hennes födelsedagsfirande. Anna hade ordnat presenter (kläder) och pengar från oss och det var vad hon fick av pappa och mormor också. Mormor har känt sig yrslig på sista tiden och det var inte roligt att höra – jag blev överorolig. Det var så gott att få kramar av alla och en och annan tår föll. Härligt att få hänga med ett gäng, men jag orkade bara två timmar, sen ville jag bara lägga mig ner. Så jag gick hem. La mig på sängen med pläden över mig och slumrade i 20 minuter. Jag bara tar slut… och sen börjar jag om…

Fridas födelsedag 22 år

Jag hängde två timmar med det här gänget för att fira Frida.


Efter slummern läste jag ut Viskskrik 
som jag fick i september från förlaget att recensera. Sen tog jag fram en ny bok, också den ett recensionsexemplar, men från författaren. Bläddrade lite i antiktidningen och förtjustes av biblioteket på Tidö slott.

Böckerna Viskskrik och Nattens jägare

Jag läste ut den översta och plockade fram den understa att läsa.

Sen tappade jag bara lusten att läsa och kände mig ensam igen. Då skrapade jag den andra Trisslotten som jag hade köpt till mamma och mig i söndags – och kan du tänka dig, jag vann 60 kronor, det vill säga två nya lotter?! Så ledsamt att mamma och jag skrapade fram en nitlott bara…

Trisslott med vinst

Jag skrapade min och mammas Trisslott och vann 60 kronor.


Jag har inte fått i mig nåt att äta
mer än lite fil med sylt och kaffe i morse. Hos Anna drack jag bara en kopp kaffe. Mådde så illa, trots att fikabrödet och tårtan med all säkerhet var supergoda.

I morse ringde mammakusinen B och jag blir så glad för hennes samtal. Hon har nu erbjudit sig att följa med till begravningsbyrån på onsdag, men jag tycker att det är snudd på för mycket begärt att hon ska åka från Fruängen till Motala. Hon är ju ändå 80 år och om jag som är 54 blir trött av att köra Uppsala-Motala… Men vi får se hur det blir, inget är avtalat än. Vidare mejlade jag min syssling A och berättade att mamma gått bort så att hon i sin tur försiktigt kunde berätta för sin mamma. Det lustiga var att den mammakusinen har pratat en del om min mamma den senaste tiden. De var tre kusiner som det skilde ett eller två år på och de lekte när de var små. Kanske för att två av dem var ensambarn – och den tredje, mammakusinen B, hade ”bara” en lillebror… (som jag, när jag var barn, tyckte att mamma skulle gifta sig med om det var så att pappa ”försvann”…)

Timmarna knatar på och jag gör… ingenting. Känner mig borta fast jag är hemma, rastlös fast jag är trött. Och så tankarna på allt som är framför mig bara mal… Det var emellertid skönt med en promenad idag, även om vädret kunde ha varit bättre. Tänker på mamma och hennes små vädernoteringar i fickkalendern. Inte fick vi ta nån sista promenad nere vid sjön, heller… Och inte kommer mamma hit till jul.

Gult höstträd

Skönt med en höstpromenad idag.


Anna och jag messar lite.
Jag längtar efter att bara få vara med henne, men jag är väl inte precis världens roligaste person just nu. Fast Anna längtar efter mig också, skriver hon. Det är gott att veta.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 15 oktober 2016: Borta och hemma

 1. Det är såå mycket tankar som kommer så här efteråt 😦 Min mamma älskade att skrapa trisslotter så det gjorde vi varje gång jag hälsade på sista tiden, lite spänning i tillvaron på nått sätt, utom det andra hemska man är med om. Hon sa bara en vecka innan hon gick bort, att, vi ska väl ta och göra en kryssning sen när hon blev piggare, hon tyckte sånt var trevligt. Jag tror dom vill påskina att allt kommer fortsätta som vanligt, fast, att dom innerst inne vet vart vart det är på väg, jag tror dom vill förmildra för oss som sitter bredvid och inte kan påverka saker 😦

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Så är det! Mamma krävde inte så mycket, hon var så glad och nöjd med bakelsen och den första trisslotten vi skrapade i söndags. Men sen blev hon bara sämre… 😥

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.