Kvinnorna på stranden


Ett inlägg om en bok.


 

Tove Alsterdals bok Kvinnorna på strandenTio spänn fyndade jag Tove Alsterdals debutbok Kvinnorna på stranden för en lördag i september hos Stadsmissionen. I morse läste jag ut boken, vars genre definitivt är spänningsroman, men snarare åt det psykologiska hållet än åt deckarhållet. I morse slog jag ihop pärmarna på pocketutgåvan.

Boken inleds med att en svensk ung tjej vaknar på en strand i Spanien – och kliver på en död kropp. Därefter, i en hamn intill, möter vi Mary som har överlevt en båtresa med en flyktingsmugglare. Slutligen kastas läsaren in i en historia om en kvinna som inser att maken/journalisten faktiskt är försvunnen. Ally, tidigare Alena, reser i makens fotspår för att hitta honom. Det visar sig att han har kommit en stor liga av människosmugglare på spåren. Kanske blir hans arbete Pulitzerbelönat. Frågan är bara vart han har tagit vägen.

Det är de tre kvinnorna på stranden som naturligtvis har gett boken dess titel. Men deras öden är sammankopplade. Det är dock Ally som vi läsare främst får följa. Framför mina ögon utspelas en riktigt otäck historia där människoliv inte är mycket värda.

Jag tycker att berättelsen delvis är lite hoppig, men samtidigt är det en skrämmande och verklighetstrogen berättelse som växer fram. Liksom Ally hoppas jag på att den försvunne ska komma till rätta.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.