Ett vin: Farnese Montepulciano D’Abruzzo Colline Teramane 2009


Ett inlägg om ett vin.


 

Farnese Montepulciano D'Abruzzo Colline Teramane 2009

Farnese Montepulciano D’Abruzzo Colline Teramane 2009 var ett fylligt och strävt vin. Flaskan hade, som synes, legat ett tag i vinskåpet..

I kväll var det dags att korka upp nåt riktigt gott rödvin. Jag botaniserade i mitt vinskåp och fann en flaska Farnese Montepulciano D’Abruzzo Colline Teramane (2009) på hyllan längst ner. Den årgången är slut på Systembolaget, men 2010:an, nummer 2367, finns att köpa för 109 kronor.

 

Vinet anges som fylligt och ganska strävt och med tämligen hög fruktsyra. Färgen är blålila och alkoholhalten ligger på 13,5%.

 

Så här skriver Systembolaget om vinets smak (doften är ungefär lika):

”Generöst fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, viol, kardemumma, kaffe och kokos. Serveras vid 16-18°C till smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött.


Jag serverade mig ett glas
till grillade kycklingspett med Texastouch, potatisgratäng och tzatziki och det gick hur bra som helst. Vinet smakade bärigt och funkade fantastiskt bra till maten, som hade en del vitlök i sig. Även som avec till mitt pressade franska kontinentalkaffe gick vinet fint. Vinet var otroligt fylligt och gott, strävheten perfekt och eftersmaken lång.

Självklart blir Toffelomdömet det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.