Lördagen den 3 september 2016: Stenkul och galghumor bland gamla prylar


 Kära dagbok…

 

Glasbord med stenar Retrolyckan

Stenkul på Retrolyckan! Det här bordet är som gjort för geologer.

Lördagsvädret var underligt. Vi ändrade våra planer och tog bilen ner till Vaksala torg i stället för bussen. Till ena hörnet av torget (fast på andra sidan gatan) har nämligen Retrolyckan (länken går till affärens Instagramkonto) flyttat. Den affären var vi nyfikna på när den fått ett mer centralt läge i större lokal. Lokalen är emellertid tillfällig medan affärsinnehavaren väntar på att den egentliga nya lokalen vid Torbjörns torg i Svartbäcken blir färdigrenoverad om cirka ett halvår. Hur som helst, nuvarande lokal är bara ypperlig och vi gjorde ett stenkul besök – som slutade med att Fästmön köpte en galge.

Det är luftigt och lätt att röra sig hos Retrolyckan. Även om det var strida strömmar av besökare under hela stunden vi var där var jag aldrig rädd att riva ner nåt av misstag. Varorna är snyggt placerade i färggrupper, precis som när affären fanns i Eriksberg. Som grädde på moset är affärsinnehavaren väldigt trevlig och småpratar gärna så att en som kund känner sig… speciell och lite utvald.

Här är några bilder från Retrolyckan, med priserna svartmarkerade. (Varför inte besöka affären och kolla, i stället?!)

Detta bildspel kräver JavaScript.


Runt hörnet från Retrolyckan finns Uppsala Antik och Vintage
en butik som drivs av två väninnor som känt varandra länge. Butiken har funnits i lite mer än ett år. Eftersom ägarna är två blir det lite förvirrande när de använder sina Instagramkonton som idag fick nästan samma namn – därför vill jag inte länka här. Som kund bryr man sig verkligen inte om vem som säljer burken och vem som säljer lampan. En affär är EN affär, liksom. Men… även här blir en alltid trevligt bemött av den av väninnorna som råkar jobba just då. Affären är emellertid överbelastad och när antalet kunder är tre eller flera blir det trångt och svårt att gå omkring. Här finns många fina saker, men det känns som om jag alltid missar nåt varje gång – det är för mycket att titta på och ta in, helt enkelt. Jag gillar emellertid det udda och såg ett par roliga saker utan att köpa nåt. Anna köpte… en galge…

Här är ett par bilder från Uppsala Antik och Vintage:

Detta bildspel kräver JavaScript.


Innan vi for vidare gled vi in på Kvarnen 
och köpte mat och vin.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Efter en snabbvisit hemma i New Village
för att lägga vinet och bomben på kylning for vi vidare till ErikshjälpenPåpassligt nog hade jag så dåligt med kontanter, så Anna fick bjuda på kaffe och nygräddat wienerbröd. Vederkvickta av detta tog vi en shoppingrunda. Och nu slog jag till – på ett par böcker, förstås. Den ena var helt oläst!

Detta bildspel kräver JavaScript.


Eftermiddagen och kvällen tillbringade vi med 
böcker och dator, vin, räkbomb och ost samt lite slötittning på TV. Dan började också med läsning, men även med… ett stick i fingret… Jag tror bestämt att Anna gillade att ge mig ett bi-stick. Själv höll jag på att svimma av bloddroppen som sprang fram. Fast blodsockret, som var det som skulle mätas, var rätt OK.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 


Livet är kort. Galghumor och bi-stick blir roligare med lite vin.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördagen den 3 september 2016: Stenkul och galghumor bland gamla prylar

 1. Lisa skriver:

  Vilken härlig lördag Ni hade!

  Gilla

 2. imsevimse skriver:

  Lät som en bra dag. Retrobutiker är häftigt!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Retrolyckan har just öppnat i tillfälliga lokaler ganska centralt (Vaksala torg) här i Uppsala. Där var så fint! 😛 Och på Uppsala Antik & Vintage, som ligger runt hörnte från Retrolyckan, finns massor av spännande saker! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.