Ett vin: Tommasi Adorato Appassionato


Ett inlägg om ett vin.


 

Tommasi Adorato Appassionato 2015

Vitt, lättdrucket och prisvärt.

Det går faktiskt inte att dricka rött vin till räkor. Därför blev det till att inhandla ett vitt vin, idag från Systembolagets butik i Kvarnen. Tommasi är ofta fina röda viner, bland andra Amarone. Självklart blev jag nyfiken när jag hittade ett av deras vita viner, Tommasi Adorato Appassionato (2015), nr 2147.

 

 

 

 

 

Så här kan en läsa om vinet på Systembolagets webbplats:

”Druvig, kryddig smak med inslag av gula äpplen, mandel och mandarin. Serveras vid cirka 8°C som sällskapsvin eller till rätter av ljust kött. Druvig, kryddig doft med inslag av gula äpplen, mandel och mandarin.

Fästmön och jag käkade räkbomb och till detta passade vinet otroligt bra. Det var väldigt lättdrucket, inte ett dugg surt. Prisvärt är det också, endast 89 kronor för detta goda. Vi drack faktiskt upp hela flaskan… Det här vinet köper jag definitivt igen!

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.