Mitt bokår 2016: Augusti


Ett litterärt inlägg.


 

I början av februari ställde jag upp några mål för min läsning. Det handlade om en sorts TBR-lista. (TBR står för To Be Read, en att-läsa-lista, alltså). Jag satte ett mål bakåt för januari och det målet var att läsa julklappsböcker från 2015. Jag läste hela nio julklappsböcker i januari (och ytterligare nån bok), så en kan verkligen säga att jag uppfyllde målet. I februari var bokmålet att läsa fler andra böcker än deckare och det målet nådde jag. Mars månads bokmål var att läsa böcker av svenska författare. Det målet nådde jag också. I april månad skulle jag läsa brittiska deckare och även det bokmålet nådde jag. Målet för maj månad var att läsa böcker från loppis och second hand. Under maj läste jag tolv böcker och majoriteten av dem var från loppis och second hand, nio stycken. Bokmålet för juni månad var att läsa böcker av skandinaviska författare. Alla åtta böcker jag läste i juni var skrivna av skandinaviska författare och alltså nådde jag mitt bokmål. Bokmålet för juli månad var att läsa fritt vilka böcker jag vill. Det blev tio lästa böcker i juli.

Juli månads böcker

Skärmdump av de böcker jag läste i juli samt de två böcker jag hann påbörja innan månaden var slut.


Bokmålet för augusti månad var samma som för juli, det vill säga läsa fritt vilka böcker jag vill
Trots att jag har jobbat heltid hann jag med att läsa tio böcker och påbörja en elfte i morse. En bok var ett recensionsexemplar, en bok en födelsedagspresent från Fästmön, en bok köpte jag för ett presentkort och en bok fick jag. Jag köpte en ny bok förutom den jag köpte för presentkortet och fyndade fem böcker second hand. TACK alla givare!

De här böckerna läste jag i augusti (om du klickar på böckerna kommer du till mina inlägg om dem):

Den felande länken Gloria Den verkliga brottslingen

Mästare väktare lögnare vän Akutbjällran I tystnaden begravd

Vecka 36 I stället för dig Pianostammaren

Ur vulkanens mun


Tio böcker blev lästa i augusti, som sagt 
och det är jag mycket nöjd med. Sen var bara tre av böckerna andra böcker än deckare och spänningsromaner och där behöver jag bli bättre på att variera mig – det är målet för årets resterande månader. Jag har nu påbörjat uppföljaren till Ur vulkanens mun och det är inte nån deckare – även om det är mycket spänningar i den här serien…

Anna och Mats bor inte här längre

 


Livet är kort. Att läsa är gott.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.