Måndagen den 15 augusti 2016: Höstterminsstart


 Kära dagbok…

 

Brunt löv på asfalt

Hösten är här! Det här lövet fotade jag igår.

Idag var det som om höstterminen körde igång. Vi som jobbar Uppsala universitet ska vara lite på en stund (!) innan studenterna. I morse var många av cheferna åter i tjänst. Samlingen runt vårt lilla fikabord, före detta arkivskåp, var stor och extrastolar fick hämtas in. Jag räknade till sju personer – och då var ändå två från min hörna inte med. Det är extra roligt att det kommer folk från andra enheter och team. Det är så vi lär känna varandra och lättare kan utbyta tankar och idéer om jobbet. Sen är det förstås väldigt trevligt också. Överhuvudtaget tycker jag att hösten är en trevlig tid. Jag gillar att krypa in i mörkret, tända ljus, läsa, mysa, prata med folk… Nu ska jag bara fixa tändstickor till vårt fikabordsljus också. Fruktskålen fyllde jag på med frukt i vår accentfärg – se nedan! – och eftersom högsta chefen var där och nallade gick det ganska snabbt (men det är varsågod, ju!).

Prat

Genom prat lär vi känna varandra och det blir lättare att utbyta tankar och idéer om jobbet.


Förmiddagen försvann hur snabbt som helst.
Jag petade med diverse. Bland annat delade jag ut foldrar om vår laborativa lärosal. Strax före tio ringde min naprapat och vi bokade in en tid på torsdag. Jag berättade om eksemet och vi var överens om att låta foten lufta och vara fri från tejp fram tills vi ses.

Folder laborativa lärosalen

En ny folder om vad som händer i vår laborativa lärosal i höst.


Dessvärre hann jag inte berätta om knutan
jag har hittat under den andra foten, för klockan tio fick jag besök av en av antikvarierna vid Museum Gustavianum. Hon tittade, fotade och mätte den fina gamla trådväxeln, men också en myntapparat. Jag vet vad den har använts till, men kan DU gissa??? Skriv några rader i en kommentar om du har nån idé!

Detta bildspel kräver JavaScript.


Idag öppnade Rullan. Mary Queen of Floods 
och jag hasade över i senaste laget, men ändå var där hyfsat lugnt idag. Det gick att prata vid matbordet. Jag käkade vegetariska vårrullar och sallad, men det var så mycket mat att jag sparade brödet jag tagit åt mig. Det blev en fin kvällsmacka! Under eftermiddagen ägnade jag mig åt Facebooknej, jag finns fortfarande inte där, ja, jag har synpunkter på vad som läggs ut på vårt konto – och åt att läsa in mig på ett material inför ett möte jag ska hålla i i morgon bitti. Jag åker då direkt till Blåsenhus för att jobba en stund före mötet. Vidare har jag anmält mig till en kurs i webbverktyget, men tyvärr kan jag bara delta en av de två halvdagarna i september. Alltid något, dock!

Självklart har jag fortsatt piffningen av vår fikahörna. Jag och en av de ganska vanligt förekommande fikagästerna har enats om att accentfärgen är… hör läs och häpna… orange! Därför blev jag tvungen att byta ut frukten – vilket fick följdverkningar även i fruktskålen inne på mitt kontor…

Detta bildspel kräver JavaScript.


På den privata fronten 
har jag fått kallelse till vården, men jag tänker vägra. Det räcker med att jag måste springa (nåja…) till naprapaten då och då på arbetstid. I kväll ska jag åka över med lite verktyg av tyngre modell till Fästmön, fast hon får leka med dem själv under morgondagen. Det passar bäst för min del att åka över i kväll, för i morgon ska jag handla efter jobbet och därefter röja inför besöket av hantverkare.

 


Livet är kort, hösten är härlig och orange är bästa färgen.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Sociala medier, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.