Söndag kväll den 14 augusti 2016: Middagsdejt


 Kära dagbok…

Jag förstår om du är jätteorolig att jag har svultit ihjäl. Men det har jag inte. Jag tog en dusch, fräschade till mig, torkade bort frosten från huden och messade Fästmön för att fixa en dejt. Nu är det inte så att jag är nån matfriare – jag bjöd faktiskt ut min kära, som har jobbat tre långa pass fredag, lördag och söndag, på middag.

Godis

Ta-daaaa! Söndagsmiddag!? Eller?

 

 Guacamole salsa chips quesadillas

Guckamoja, chips, salsa och varma ostmackor = söndagsmiddag grande!

Äh, jag bara skojar! Jag hämtade henne vid bommen hos Fänriken och så for vi till Taco Bar. Aptiten var glupande, jag var vrålhungrig och glupsk och käkade quesadillas grande. Maj gadd, det satt som en smäck i magen med dessa ostfyllda typ varma mackor med olika salsa (såser), guacamole och chips… Magen blev fyrkantig och jag tror inte att det blir mer mat på en vecka.

Efter maten släpade vi oss runt på Tokerian för att familjen Katt också skulle få nån mat och sand. Anna är hemskjutsad och jag ska glida ner i bästefåtöljen och läsa min bok på gång medan jag väntar på det andra avsnittet av Follow the money. I kväll hoppas jag att det är bättre än premiäravsnittet – annars lär jag somna…

Jobbväskan är packad, rena kläder framtagna, en tom äggkartong och mitt Campuskort ligger på stolen i hallen. Jag är redo att möta en ny arbetsvecka! Är DU???

 


Livet är kort. God mat är gott…

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Söndag kväll den 14 augusti 2016: Middagsdejt

 1. FEM skriver:

  Nej!! Inte redo för fem öre!! Har så satans ont i halsen och småfryser nu ikväll. Blir förmodligen hemma ett par dagar. Tråkigt, för jag älskar verkligen mitt jobb. Tänk, det är 2 veckor kvar tills 1-årsdagen på min nya arbetsplats. Inte klokt vad fort det har gått!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Aj aj! Du ser, det är farligt med semester. Du skulle ha gjort som jag – jobbat hela sommaren.

   Krya på dig! Men du… visst är det konstigt att ‘time flies’ när en har roligt? 😛 (Själv är jag över halvvägs i min provanställning nu.)

   Gilla

 2. etuna1 skriver:

  Jag är nog redo…hoppas jag i alla fall. Känner mig dock rätt så sliten efter att ha tagit en lång biltur idag för ett slags sjukbesök…drygt 40 mil blev det.
  Vi gjorde misstaget att äta på KFC på vägen hem. Flottigt värre…och bonnläppar som vi är så förstod vi inte riktigt vad vi beställde vilket slutade med att vi fick 2 (!) stripspåsar VAR (och jag som inte ens gillar strips särskilt mycket). Det blev tyvärr en hel del mat som fick slängas vilket ju inte alls kändes bra.
  Nåväl; vi blev mätta i alla fall men vi kunde inte ens tänka på mat (o speciellt inte kyckling) i bilen sedan utan att må illa.
  Jag hoppas i alla fall att det svaga illamåendet släpper tills i morgon bitti då det är fullt ös på jobbet igen.
  Hoppas du får en fin vecka!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det var ett långväga sjukbesök, så jag gissar att det var viktigt, Vad är KFC???
   Hoppas det gick bra att jobba idag och att din arbetsvecka blir toppen! Min blir… mötesintensiv! 😛

   Gilla

 3. Jag hade varit mer redo för mer ledighet, ska erkännas 🙂

  Men guud så gott det såg ut, det var såå längesedan jag åt tacos nu. Det var en standardrätt när döttrarna bodde hemma. Det är ju ingen rätt man fixar till bara sig själv hemma heller, då får man äta det i flera dagar.

  Däremot, kan jag göra en tacomiddag light, genom att krydda lite köttfärs med denna krydda och äta sallad till 🙂

  Ha en bra arbetsvecka!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Maten är verkligen god på Taco Bar och de där såserna på flaska som finns på borden är verkligen yummy! Och heta… 😛

   Idag åt jag nyttigare lunch på vår restaurang på jobbet som öppnade efter semesterstängningen, så nu i kväll blir det bara macka.

   Hoppas du får en bra arbetsvecka, även om du var mest redo för mer ledighet! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.