Morden i Midsomer: Saints and sinners


Ett inlägg om en TV-serie.


 

Snart är sommaren slut och så också Morden i Midsomer. I kväll gick säsongens näst sista avsnitt med undertiteln Saints and sinners. Självklart missade jag inte det utan hällde ner mig i bästefåtöljen och rotade fram lördagsgodispåsen, minsann!

Morden i Midsomer

Karaktärerna Charlie Nelson och John Barnaby jagade mördare i fiktiva Midsomer i kväll och jagar ytterligare en tisdag i sommar.


I kväll stod arkeologi i centrum. 
Vid en utgrävning i byn Midsomer Cicely hittas kvarlevorna efter ett helgon, nåt som väcker uppståndelse – kvarlevorna existerar nämligen redan och visas upp i kyrkan! Men så mördas den som basar för utgrävningen. Naturligtvis är det mer än gamla skelett som ligger begravda. Nelson och Barnaby jagar mördaren, förstås. Som vanligt är mordeN udda. Notera pluralformen. Den här filmen är ovanligt mordrik – till sist finns det knappt nån kvar mer än ett nästanoffer och mördaren. Det första offret begravs levande (min värsta mardröm). Sen faller det gravstenar och spjut huggs i ryggar… Och präster ska en baske mig inte lita på.

Toffelomdömet blir högre än sist för det här avsnittet som jag tyckte var både spännande och lustifikt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


PS 1: Som lite bonus kan du kika på ett helt underbart klipp
som handlar om hunden Sykes, korvar och Barnabys små bebisar. Jag gillar verkligen slut…kicken!

PS 2: På söndag startar en ny kriminalserie i SvT 1 klockan 21. Det är danska Follow the money som visas i tio avsnitt. Danskarna gör vanligen inte roliga kriminalserier utan bara skitbra… Den här serien handlar om ekonomisk brottslighet.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Morden i Midsomer: Saints and sinners

  1. imsevimse skriver:

    Jag tyckte det var roligt att mörderskan visade sig vara samma skådis som dottern i Helt hysteriskt, som sändes efteråt.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.