Hört talas om intern kommunikation, Arbetsförmedlingen???


Ett tröttma-inlägg.


 

Grattis till jobbet

Brev från Arbetsförmedlingen, skrivet av språkkonsult, till mig när jag hade meddelat att jag fått nytt jobb.

En kan verkligen få tröttma av ArbetsförmedlingenJag trodde i min enfald att jag skulle slippa dem och deras tokerier framöver, men icke… De anlitade ju en språkkonsult för gissningsvis en massa av skattebetalarnas pengar. Språkkonsulten tog fram brevmallar på begriplig svenska, nåt som en intern kommunikatör med god språkkänsla och skrivstil hade kunnat göra inom ramen för sina ordinarie arbetsuppgifter och lön. (Se exemplet här intill på Språkkonsultens utförda arbete.)


I brevhuvudet, som inte syns i bild, framgår
att det är sänt från min handläggare. Annars ser ju avsändaren… rätt tom ut. Ingen namnteckning efter den avslutande hälsningsfrasen. Glömde språkkonsultet detta, tro? Ah, va tusan, det handlar ju bara om vett och etikett, spela roll?.. För övrigt hade jag och min handläggare haft en hyfsat snabb dialog om att jag hade fått jobb via e-post, så det här grattisbrevet kändes ju lite tramsigt. Det enda som var bra med det i mina ögon är att jag fick besked om att min dåvarande a-kassa var meddelad att jag inte längre var arbetssökande och att jag heller inte längre var inskriven vid Arbetsförmedlingen.

Sen trodde jag att det skulle vara tyst från Arbetsförmedlingen. Och det har det varit fram till den här veckan. Då trillade det in ett mejl som jag inte kunde läsa förrän igår kväll på grund av min webbmejlleverantörs teknikstrul. (Därför är det bra att få besked som ovan per snigelpost!) Så här står det i mejlet, som det var omöjligt att ta en vettig skärmdump av:

”Till dig som presenterar dig i Min profil på= arbetsformedlingen.se

Från: 
 Arbetsförmedlingen Internet   

Datum: 12/7/2016 8:49:12 AM

Till: Ulrika Efternamn

Hej

Det har snart gått 12 veckor sedan du loggade in på ditt konto. Vill du fortsätta vara tillgänglig och visa dig för arbetsgivare som söker nya medarbetare måste du så snart som möjligt logga in
www.arbetsformedlingen.se/loggain.
Gå gärna in i Min profil och se över dina sökta yrken och att du har fyllt i alla obligatoriska uppgifter.
Logga in regelbundet
Det är viktigt att du loggar in på ditt konto regelbundet. Har du inte loggat in under 12 veckor visas din profil inte längre för arbetsgivare.
Det här mejlet gäller bara din presentation i Min profil
Det påverkar inte din eventuella ersättning från arbetslöshetsförsäkring eller om du är inskriven hos Arbetsförmedlingen.
Du är välkommen med synpunkter eller frågor till:
Arbetsförmedlingens Servicedesk
(kontaktuppgifter och öppettider)

Jag fattar att grunden till mejlet ligger i Arbetsförmedlingens datasystem. Men ändå. Som jag uppfattade grattisbrevet blev jag utskriven i maj. Fast inte från deras datasystem, alltså…

Som sagt… Arbetsförmedlingen har en del att arbeta med vad gäller den interna kommunikationen… Interna kommunikationsproblem kan ingen språkkonsult lösa.

Så hallå, hallå! Finns det nån som jobbar med intern kommunikation på Arbetsförmedlingen*???


*Mycket osäkert. Arbetsförmedlingen jobbar ju inte ens med att förmedla jobb, enligt vissa representanter för Arbetsförmedlingen.

 

 


Livet är kort. 

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Diskutabelt, Ironi, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.