Agatha Raisin – privatdetektiv


Ett inlägg om en TV-serie.


 

Agatha Raisin

Agatha Raisin går från PR till detektivarbete.

Fästmön gjorde mig uppmärksam på en ny TV-serie som TV4 körde igång under torsdagskvällen. Serien heter Agatha Raisin – privatdetektiv. Premiäravsnittet igår bar titeln Agatha Raisin and the Quiche of Death. I TV-tidningen stod det att serien är en kriminalkomedi, men jag beslutade mig ändå för att titta eftersom jag inte kunde sitta på ballen* (gissa varför…). Lite sent blev det, för TV4 har rätt mycket reklam och gör även avbrott för nyheter och sport mitt i, men en kan säga att avsnittet var långfilmslångt.

PR-agenten Agatha Raisin har lämnat sitt framgångsrika liv i London. Hon har köpt ett hus i den lilla byn Carsely och gör allt för att försöka få nya vänner och bekanta och för att passa in. Ganska snart visar det sig att byn inte alls är så lugn och fridfull som hon först tror. Inte nog med att alla hennes prylar stjäls vid ett inbrott, här sker mord också. Som ett försök att hitta en plats i bylivet deltar Agatha i en pajtävling. Dessvärre är pajen hon deltar med – som hon har köpt i hemlighet och inte gjort själv – förgiftad och en person avlider. Agatha bestämmer sig för att bli detektiv och lösa fallet, ivrigt påhejad av sin bögkompis Roy och hans partner. 

Jag gillar den här serien direkt! Den påminner faktiskt en hel del om Morden i Midsomer, som ju bland annat innehåller märkliga mord och underliga människor. Här vimlar det av karaktärer som är mer eller mindre kufiska, till exempel stans poliser (varav den ena är tämligen kärlekskrank), tanterna i kyrkan, prästen, handlaren och för att inte tala om gamlingarna som försöker tvinga Agatha att muta dem med en bilresa till Bath… Jag skrattade högt i min ensamhet – och det gjorde visst Anna också! Lite spännande är det naturligtvis också, men mest kul. Och faktum är att när britterna gör det blir den kombon för det mesta bra. Jag tror att det blir ytterligare sju delar, men TV4 har ju ingen bra webbplats som kan upplysa om sånt.

Toffelomdömet för premiäravsnittet blir det högsta. 

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


*ballen = balkongen

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Film, HBTQ, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.