Torsdagen den 14 juli 2016: Resande fot, stationärt och rullande traktordäck


 Kära dagbok…

 

Mottagningsstation

Jag är som en mottagningsstation med livsfarlig spänning.

Det flaggas idag. Inte tror jag att det beror på att jag den 14 juli 1977 gjorde min allra första långresa med min moppe Blixten, men… jag minns den som igår. Resan gick till vännen FEM:s sommarstuga några mil utanför Metropolen Byhålan. Några mil… Det var långt, det. Knappt så tanken räckte – Blixten var av en Puch Maxi och hade en väldigt liten tank (cirka tre liter). Men dagen den 14 juli 1977 är med all säkerhet mer känd för att vår kronprinsessa föddes. (Utöver detta är det Frankrikes nationaldag sen längre tillbaka.)

Den 14 juli 2016 är jag mer stationär. Förmiddagen hann gå över till lunchtid medan jag och mrs Gunpowder satt och la in nyckelord på yet another kommunikationsplan. Det är riktigt roligt att bli inkopplad här och var för att göra planer – med allt vad det innebär. Nån/några ska ju UTFÖRA det som står i planerna också. Ibland är det jag själv, ibland jag och nån annan, ibland nån annan.

Hand på block

Jag har inte gjort nån mailing list utan en Malin-lista.

Jag har ända sen den där mopperesan ovan känt mig som en mottagningsstation där det råder livsfarlig spänning. Jobbet är inte så mycket förknippat med livsfara visserligen, men jag har ändå piskan på mig att prestera så att min provanställning går över i en tillsvidareanställning. Ett knep för att klara av saker och ting och för att inte hamna i grubbelträsket om nätterna är att jag frågar. Jag frågar mycket, ofta och många. Nästa vecka kommer min närmaste chef in för att gästspela på arbetet fem dar. Inför detta har jag gjort en mailing list Malin-lista. Den kanske inte ser så lång ut på pappret, men den är omfångsrik… Dagens kommunikationsplan till ett riktigt spännande och fartfyllt projekt ska vara klar att presentera tills chefen kommer. Hon och jag ska sen göra ytterligare en plan, för ytterligare ett projekt. Idag har jag också förfärdigat en mall för en kommunikationsplan. Jag insåg att jag inte hittar/det inte finns några som helst Wordmallar för nånting…

Frukost med fil kaffe och Kvinnan på tåget

Nyttigt till frukost…

Mitt andra liv, när jag inte jobbar, löper före och efter arbetsdan och lite mitt på. Jag får inte i mig så mycket till frukost en vardagsmorgon, men det jag petar i mig försöker jag se till är nyttigt och alltid ihop med en bok om jag är ensam. Böcker är en stor del av mitt liv! Basen för min frukost är alltid svart kaffe och fil. Det nyttiga som varierar finns i filen. Idag var det linfrön som legat i vatten över natt samt jordgubbar. Detta klarar jag mig på till lunch. Det blir en och annan mugg kaffe på jobbet också, förstås, men det är knappt så att det går att kalla kaffe. Min mage reagerar på det. Därför ser jag till att alltid ha en flaska vatten tillgänglig. Jag brukar hämta i vår vattenmaskin i samband med att jag går på morgonmöte i systemrummet. Vatten är bra mot dumma magar och torr kontorsluft. Dessvärre ger det också en viss output, men jag har nära till toa.

Pizza

God, men inte lika nyttig lunch…

Idag blev det sen lunch eftersom förmiddagsmötet drog ut på tiden. Jag tog med mig Kvinnan på tåget och hamnade på en riktig sylta där jag åt… pizza… Det blir riktigt dåliga luncher vissa dar nu sen Rullan har sommarstängt. Pizza är ju liksom ingen drömlunch – även om det är gott…

På kvällarna har jag brutit mina goda vanor och börjat intressera mig för sötsaker igen. Det är inte bra, för det ett traktordäck rullar direkt ut över byxlinningen. Men eftersom det är helg från och med i morgon är det ingen idé att tänka på att hålla igen. På lördag ska jag dessutom på garden party. Fästmöns snälla mamma serverar alltid en massa gott att äta.

Nu är det emellertid fortfarande bara torsdag. Min hemmakväll har jag inlett med att betala ett tjog räkningar. Jag ska fortsätta kvällen med att bädda rent, tvätta och duscha. Men mest av allt ska jag läsa de trettiotalet mejl som har trillat in i min webbmejlboxar. Äntligen går det att logga in på spray.se och home.se!!! Vi får se hur länge friden varar…

Vädret är som vanligt fram och tillbaka, men jag hoppas för Annas snälla mammas skull att det är uppehåll på lördag – alla trettiotalet gäster får inte riktigt plats inne i Slottet.

Ha en fin torsdagskväll!

 


Livet är kort. Alltid finns det nåt att fira.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen den 14 juli 2016: Resande fot, stationärt och rullande traktordäck

  1. etuna1 skriver:

    Jag åkte drygt 10 mil på moppe en gång. Det var mitt i sommaren och 25 grader varmt så jag tänkte först åka i shorts. Min pappa varnade mig dock för att det kunde bli kallt så det slutade med att jag (motvilligt) satt på mig någon slags träningsoverall. Fy $@#!/& vad jag frös. Jag fick stanna med jämna mellanrum och tina upp i solen.
    Jag kan säga att jag var ganska tacksam över att inte åka i shorts…..

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.