Dagens citat den 9 juli 2016


Ett citerande inlägg.


 

En litterär favorit sen ett antal år tillbaka är Elly Griffiths och hennes böcker om rättsarkeologen Ruth Galloway i Norfolk. Böcker innehåller historia, spänning och ganska rå humor – sånt som jag gillar, med andra ord. I morse började jag läsa De öde fälten. Jag kan inte låta bli att ge ett exempel på den råa humor som tilltalar mig så! Vad sägs om detta som dagens citat från just De öde fälten..?

”[…] ‘Är det din fröken?’ frågar Nelson.
Nej, hon är traktens yxmördare, tänker Ruth. Men hon överlämnar åt Kate att berätta för Nelson att mrs Mannion är jättesnäll och att hon gav henne ett klistermärke när de var på öppet hus och att hon har en nalle som heter Blå. […]

 


Livet är kort. Rått är gott – i alla fall när det gäller humor…

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens citat den 9 juli 2016

  1. etuna1 skriver:

    Haha! Jag tror att jag läst någon bok av henne..Jag känner i ala fall igen namnen 🙂

    Lite off topic: jag har nyss läst ut ”Bränd himmel” av Gilly Macmillan. En lite annorlunda deckare som jag kan rekommendera! Boken är hennes första…men jag hoppas hon skriver fler böcker!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.