Fredagen den 8 juli 2016: Sånt som är passé och sånt som är dröm


 Kära dagbok…

 

Papperssortering

Pappersrensning var inte nån rolig sysselsättning, men jag är glad att jag har rensat två pärmar av tre med Viktiga Papper.

Igår kväll ganska sent fick jag nån sorts stolleryck. Eller det var väl min rensande och packande fästmö som inspirerade mig: jag gick igenom pärm #2 med Viktiga Papper. Innan jag började mitt nya jobb rensade jag den första pärmen. Denna den andra var så knökfull med papper att den nästan inte gick att stänga. Värsta pärmen, pärm #3, innehåller papper om min bostadsrätt. Den har inte gått att stänga på ett par, tre år nu och den blir en mardröm att gå igenom. Den sparar jag emellertid. Pärm #2 tog nämligen över två timmar att gå igenom. Passande nog gjorde jag det vid soffbordet med programmet Lyxfällan på i bakgrunden. Jag fattar inte hur personen i programmet kunde missköta sin ekonomi såsom han gjorde. Men jag fattar inte heller hur jag kan spara så många gamla papper som jag hade gjort. Alla papper var nog viktiga – fast somliga för typ 20 år sen… Det blev lite av en vandring down Memory Lane. Totalt sett var det väldigt skönt att rensa bort sånt som verkligen är passé. Fast det var inte roligt under tiden. Papper om skatt, pension, konton, lön, fack etc är sällan roliga.

Anders tekopp

I mitt favoritteam är de inte bara trevliga. En Anders i teamet har en fantastiskt vacker tekopp.

Då var det betydligt roligare idag. Dan inleddes med att jag blev bjuden på fika med bulle av mitt favoritteam på jobbet. Det var en solig och varm dag, så vi kunde sitta utomhus och frossa och smula. Jag blir lite glad och varm i hjärtat att jag har ett gäng att hänga med på jobbet under sociala stunder. Än så länge tillhör jag nämligen inte nåt team, bara en enhet, men jag jobbar övergripande på avdelningen.

En annan av mina favoriter på jobbet tittade in från semesterledighet och jobbade halvdag idag. Det tyckte jag var både kul och praktiskt, för jag fick flera svar på ett antal frågor så att jag kunde gå vidare med ett av uppdragen jag fick av säsongens sista stabsmöte.

Botaniska trädgården entré och blå himmel

Det blev lunch i Botan idag. Himlen var knallblå utan ett moln, men vi hittade skugga under ett träd.

Plötsligt var det så dags för lunch. Idag hade jag en lunchdejt i Botaniska trädgården igen. Det är ett alldeles utmärkt ställe att kombinera mat och jobb på. Den här gången blev det mat och prat med en före detta arbetskamrat, numera kamrat. Eira blev snabbt en god vän på min förra arbetsplats. Med sitt otroliga lugn är hon min motpol på arbetet. Hon har också förmågan att bry sig så där lagom och när en mest behöver det. Som när en bryter ihop för att vissa chefer lovar för mycket som de sen blir osäkra på om de kan hålla. Att det höll på att förstöra vinterns storhelger och orsaka totalt haveri av livet brydde de sig inte om. Men det gjorde Eira. Hon fanns där och lyssnade och fick mig att inte ge upp kampen om att få ett arbete. Eira berättade att det inte var kört för mig, att det fanns hopp. Och hon hade ju rätt! Den 9 maj började jag mitt nya jobb. Det trodde jag aldrig!..

Detta bildspel kräver JavaScript.


Tillbaka på jobbet igen fick jag en del gjort med mina uppdrag 
innan det var eftermiddagsfika. Jag har faktiskt ganska mycket att göra (förutom att fika), men de som snart går på semester har ju planerat för det och ser till att få mindre och mindre att göra. Vi är i alla fall en tapper skara som harvar på även nästa vecka. Ja, jag ska ju harva hela sommaren utom den dan Anna flyttar.

Jag tänker se till att få en riktigt go helg och inte vara så mycket här hemma. Längtan efter det där huset i skogen växer sig allt starkare. Idag när jag kom hem öppnade fönster och dörrar. De fick vara öppna en kvart innan jag tvingades stänga dem igen. Och jag orkar inte vara varken vänlig eller bestämd och be om hänsyn. Därför tillbringade jag första stunderna här hemma vid datorn, precis som jag tillbringade sista stunderna på jobbet. Jag var också en tur till Lucille och vattnade och lämnade en burk mat till firrarna. Det var ju ingen riktigt bra idé, den där med att mata Jerrys katter med Lucilles akvariefiskar för att vi skulle få minsta möjliga besvär.

Håll dina drömmar vid liv! Här ser du nåt som skulle kunna vara min dröm…

En ö i grönt och rött

En dröm, om än lite Photoshoppad…

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.