Onsdagen den 6 juli 2016: Struktur och planer


 Kära dagbok…

Grönt kastanjeträd mot blå himmel

Struktur i naturen, om än Photoshoppad.


Ordet för dagen är… struktur.
Jag har pratat och jobbat med struktur av olika slag hela veckan. Med struktur menar jag inte att allt ska se exakt likadant ut. Men det måste vara likformigt så att det inte skapar följdfrågor eller så att en förvirrar bort sig i pannkakan. Det blev lite av en arbetslunch med Duktiga Annika idag. Vi insåg att vi lär jobba tillsammans mycket framöver – med start redan nästa vecka, faktiskt. En stor del av Duktiga Annikas jobb går ut på att skapa ordning och struktur i tillvaron. Det glädjer mig att hon tycker att hon har nytta och glädje av en kommunikatör i det sammanhanget!

 

Igår eftermiddag fick jag en kallelse till ett extrainsatt möte i morse. Det krävdes snabb och tydlig kommunikation till en heterogen målgrupp via två kanaler. En man som heter Ove och jag slog våra huvuden samman efter mötet och formulerade storverk (!) på såväl svenska på engelska. Skälet till att jag vet att det är storverk fick jag senare under dan av En man som heter Ove: det har inte inkommit en enda följdfråga! En vågar nästan inte tro att det är sant och jag har nog suttit och nupit mig i mina feta kraftiga underarmar flera gånger idag.

Mitt fiktiva liv, det vill säga det liv jag lever via litteraturen med allt vad det innebär av resor, har nu tagit mig från Burma till Sverige. Eller från Annelie till Anne-Lie, givarmässigt sett. Jag slukade en otroligt vacker saga igår kväll och skrev ett inlägg om den som jag tidsinställde för publicering tidigare idag.

Konsten att höra hjärtslag och Väck mig när det är över

Bokbyte från Burma till Sverige, från givarna Annelie till Anne-Lie.


Därför var jag rätt trött i morse.
Sen skyller jag också på de ljusa och varma sommarnätterna och på omkringboende som sätter igång att kolgrilla klockan 22 på kvällen. Jag fick liksom stänga alla fönster tvärt. Alldeles intill grillen såg jag en elektrisk golvfläkt. Jag minns hur min pappa blåste liv i glöden med en gammal slang till en fotpump. (Min pappa var mycket för att ta tillvara på ”allt”.) Det tror jag var inte bara mer energisnålt utan definitivt säkrare också. Jag gillar inte att folk i närheten leker med elden när jag ska lägga mig. Då får jag svårt att somna.

Det har varit en solig och varm dag idag. Såna dar får mig att uppskatta mitt kylskåp till kontor. I eftermiddags kunde vi sitta ute och fika. Det märks att folk börjar få ledighet i kroppen – nästan alla tar längre raster. Jag ska ju inte ha nån semester i sommar, men lite slår jag väl av på takten framöver. Men inte mycket. Nästa vecka fortsätter jag med det sista stora tillägget till kommunikationsplanen. Veckan därpå ska våra sidor på externwebben migreras till en nyare version av verktyget och så ska jag tillsammans med min enhetschef ta fram en smärre kommunikationsplan för ett samgående.

Lobelia

Mitt sällskap i afton?

I kväll tänker jag försöka softa på ballen* med boken som hittade ner i min postbox i måndags – och en blyertspenna. Om det inte går att hålla min lila lobelia sällskap på grund av rök, får jag gå in och försöka få ordning på persiennen som inte ville låta sig fällas häromdan. Jag älskar mina vippfönster, men persiennerna i dem är bara skit.

Nu är det nerförsbacke till helgen för oss som arbetar. Jag har en dejt på lördag med min fästmö. Har DU några planer??? Skriv gärna nån rad eller två i en kommentar och berätta!

PS Men innan jag sätter mig på ballen ska jag öppna bokpaketet som kom idag! Tänk att jag åter igen har unnat mig fyra böcker!..

Paket från Bokus

Dagens paket från Bokus – orange, förstås!

 


*ballen = balkongen

 


Livet är kort, men det kräver en viss struktur och planering.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 6 juli 2016: Struktur och planer

  1. etuna1 skriver:

    Jag befinner mig just nu i dalafjällen och gör lite dagsturer från en hyrd stuga. Vi drar hemåt i helgen men gör ett stopp i Dalhalla utanför Rättvik för att kolla på Malena Ernman m fl….
    Sedan är vi hemma ett tag innan vi drar på nya äventyr 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.