Säsongspremiär: Morden i Midsomer: Habeas corpus


Ett inlägg om en somrig TV-serie.


 

I kväll var det äntligen dags för nåt jag tycker hör sommaren till: Morden i MidsomerTotalt får vi se sex långfilmslånga avsnitt på SvT1 av serien som faktiskt inte bara är sommarens mest sedda utan hela årets. Det fiktiva grevskapet Midsomer är som vanligt miljön där kriminalkommissarie John Barnaby jagar mördare tillsammans med sin assistent polisen Charlie Nelson. En ny rättsläkare är på plats. I detta säsongens första avsnitt, med undertiteln Habeas corpus, ligger hon under en dödsbädd och letar efter ett försvunnet lik. För i detta första avsnitt för säsongen jagar polisen inte mördare utan lik…

Morden i Midsomer 2016

Karaktärerna Charlie Nelson, Kam Marimor och John Barnaby i Morden i MIdsomer 2016.


Godsägaren Gregory Lancaster avlider i kretsen av sina närmaste.
 Men när begravningsbyrån kommer för att hämta kroppen är dödsbädden tom. Lite lustigt i sammanhanget är att den manlige doktorn som dödförklarar Lancaster bor ihop med den manlige begravningsentreprenören, men de svär på att förhållandet är enbart privat och inte affärsmässigt. Nåt mystiskt är det med herrarna, märker en rätt snart. Plötsligt försvinner ytterligare ett lik – denna gång uppgrävd ur sin grav.

Utöver jakten på försvunna döingar är Barnaby pappa till en liten tjej som alltid tycks bli av med sitt bästa gosedjur, en rosa nalle. Men rättsläkaren Kam löser det fallet. Hunden Sykes står som tidigare för de bästa skådespelarinsatserna.

Humor och spänning blir det i lagoma doser. Jag tycker det var en stark seriestart, för bitvis var det riktigt läskigt, som i skogen, när… Äh, jag tycker att du ska titta.

Toffelomdömet blir högt!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, HBTQ, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Säsongspremiär: Morden i Midsomer: Habeas corpus

 1. imsevimse skriver:

  Älskar den serien. Går ju gamla avsnitt på olika kanaler, som jag gärna kollar på. Fast jag sett dem tidigare. Fast jag gillar den förre Barnaby bättre.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag också! Ingen sommar utan Morden i Midsomer! 😛 Tycker att de båda Barnaby-kusinerna är ganska lika, men att den nuvarandes fru är lite… törr… Hunden Sykes är bäst! 😛

   Gilla

 2. Lovisa skriver:

  Kul att Morden i Midsomer finns än! Det är så mycket sommar för mig!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Samma här! Däremot tror jag att det är dåligt med folk kvar i Midsomer – de tas ju av daga sen många år… 😉 Jag tycker att det är rolig och spännande underhållning och M i M hör sommaren till, verkligen! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.