Litteratur- och loppistur


Ett litterärt och second handligt inlägg.


 

Den som följer min blogg vet att jag läser väldigt mycket. Många har kommenterat att jag läser för mycket, men jag publicerar inte oförskämda kommentarer. Som det mesta annat handlar det om att prioritera. Jag prioriterar läsning och böcker. Visst, jag jobbar heltid, men större delen av min fritid är det böcker som gäller. Igår blev det bokbyte i Toffelhänderna….

Böckerna Avdelning 73 och Rädslans fångar

Bokbyte igår från svensk, kvinnlig deckarförfattare till… svensk kvinnlig deckarförfattare… Ja, jag varierar mig helst inte så mycket.


Lördagen startade även den med läsning.
Och kaffe. Och Anna – Jansson, såväl som Fästmön.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Stoppskylt

Stopp!

Den här dagen skulle vi göra vår årliga utflykt till Emmaus i Gryttby. Vi var inte ute efter nåt särskilt, men… Anna skulle kika på krukor och jag på böcker, förvånansvärt nog. Vi gav oss av i gryningen, det vill säga klockan elva. Det kändes som gryningen på tack vare alla trevliga närboende (<== ironi) som partajade halva natten och höll oss vakna (i alla fall 50 procent av oss). Vi anlände till Gryttby innan portarna hade slagits upp och möttes därför av den inbjudande skylten här till höger. (Ja du ska läsa den här bloggen via en dator, inte via nån jävla mobil eller surfplattefjams.)

Tyvärr var vi inte ensamma. Jag börjar känna mig mer och mer allergisk mot folk. Det är väl en sak om människor går omkring i närheten och småpratar, men fan varenda en måste SKRIKA UT vad de tycker om ”allt”. Gärna ställa sig själva eller ställa barnvagnar i vägen. För att inte tala om alla stackars småbarn de släpar med sig och som tycker att är urtråkigt med en massa saker som de inte får pilla på. Oombett tips till småbarnsföräldrar: Låten barnen stanna hemma med barnvakt!

Detta bildspel kräver JavaScript.


Vi hade knappt börjat vår lilla rundvandring 
förrän Anna avvek. Jag hittade emellertid roliga gamla maskiner. Tänk, det var inte länge sen datorerna och kalkylatorerna såg ut som på bilden nedan…

Skrivmaskin och räknemaskin

Maskinen till vänster är en skrivmaskin, en gamla tiders dator och maskinen till höger är en räknemaskin.


En urhäftig röd taklampa 
blev behållningen av besöket på Emmaus. Men den plastiga lampan var inte prismärkt och fick hänga kvar. Den snåle slog till och köpte enbart fyra pocketböcker à tio kronor styck.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 


Klockan var inte så mycket 
när vi var tillbaka i stan, så vi for till Helping Hand och kikade. Där fanns det fula fåglar och glasfigurer med anknytning till Metropolen Byhålan. Men… så såg jag den! Prylen! Burken!!! Den enda sak som fick följa med mig hem idag. En underbar liten kaffeburk i porslin med plastlock blev min för endast 25 kronor! Mitt mänskliga sällskap blev mycket surt och avundsjukt…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Jag är väldigt nöjd med dagens loppistur och de 35 kronor jag spenderade!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Ironi, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Litteratur- och loppistur

  1. Tatiana skriver:

    Jag tycker att varg Gyllander är riktigt bra !

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.