Söndagen den 12 juni 2016: Flytt, fika, pizza och kärlek!


 Kära dagbok…

 

Flyttkartonger

Idag har vi hämtat flyttkartonger. Undras om en måste vara ingenjör för att kunna montera dem…

Söndag sägs ju vara vilodagen. I vart fall var det ju det i Sverige förr om åren. Jag jobbar kontorstid och har två lediga dar i veckan. En av dem är söndagen. Då försöker jag vila, men också göra nåt. Få en balans i tillvaron genom både återhämtning och stimulans. Dagen idag blev mest återhämtning, men innebar också ett avsked och flyttförberedelser. Tyvärr är det inte min flytt jag syftar på. Det var länge sen jag trivdes här. Jag kan bara hoppas att det snart är min tur att lämna… skutan i bollhavet (insatta förstår vad jag menar, andra får leva i ovisshet).

Att förändra sin tillvaro tar tid. Det här året har inneburit en stor förändring som heter duga för min del. Då klarar jag säkert nästa mål utan att byta namn till Lantoff eller RikaUl. Det hjälper ju föga när det handlar om förändring på riktigt. Med den styrka jag har fått nu ser jag det inte som omöjligt.

Kaffe och Nomen Nescio

Morgonmys.

Fästmön och jag har varit och hämtat flyttkartonger. Du vet såna där som en nästan behöver ingenjörsexamen för att montera ihop. Kartongerna fick vi från en vän till mig som flyttar nästa vecka. Det är en vän som jag har känt sen 1993 och då först som arbetskamrat. En sån där arbetskamrat med betoning på kamrat. Nu vet jag att nåt nytt och roligt väntar för vännen och då kan jag glädjas också. Bara vara lite ledsen att vi sågs så sällan.

Men vi började dan med sovmorgon. Det var förvånansvärt tyst i morse. Jag läste ungefär en tredjedel i boken jag har fått för recension på morgonen och senare under dan läste jag lite till.

Framåt förmiddagen dukade jag fram en hejdundrande frukost. Det var fil, yoghurt, jordgubbar, bröd, pastej, gurka, Västerbottenost, Bregott havssalt, kaffe, ägg och kaviar. Jag kom till och med ihåg tomaterna jag hade köpt. Tomaterna, som jag glömde ställa fram till middagen igår. Söta små kvisttomater…

Små skivade tomater och liten gaffel

Små skivade söta kvisttomater till frukost att tagas med en löjlig liten gaffel. (Det senare är ett internt skämt.)

 

Kakor och bullar

Söndagens kakor och bullar.

Mitt på dan åkte vi ut på några ärenden. Det var sånt konstigt väder idag och vi hade klätt oss alldeles fel med tjocktröjor. Men vad gör en när fickan framtill på luvatröjan är ens handväska? Vi handlade lite mat och en påse kläder till en i familjen innan vi landade i New Village igen. Tack vare Lisa kunde jag duka fram en söndagsfika som var minst lika hejdundrande som frukosten! Jag äter väldigt sällan småkakor, men när jag gör det gör jag det med glupskhet. Så även dessa kakor, den ena sorten kardemumma, den andra sorten bondkakor. Kanelgifflarna hade jag kompletteringshandlat. Allting la sig fint i magen i väntan på middagen.

Jag telefonerade med Moderskeppet i cirka en halvtimma och skrapade veckans Trisslott. Dessvärre blev vi inte miljonärer nu heller. Men jag hade i alla fall råd med var sin pizza till Anna och mig.

Pizza

Min pizza är toppad med béarnaisesås och hot chili sauce.


Anna är hemförd och jag fick lite kattgos
innan jag styrde tillbaka mot stan. Vädret har stabiliserat sig ytterligare och det är varmt. Tyvärr har jag varit tvungen att fälla såväl markis som persienner, för solen är varm. Jag har inte heller nån lust att vara måltavla för ett gäng som både har käkat blängsylta och som fäller lustiga kommentarer om min person. Vissa dar känner jag mig bara extra trött på folk, så jag kliver in i duschen först och min bok sen om en stund.

Och trots att jag aldrig skulle köpa föremålet nedan lägger jag ut det och gläds åt kärleken. Människor som bara måste jävlas med andra människor för att må bra har nog väldigt lite kärlek i sina liv.

Hjärta med Jag älskar dig

Mer kärlek!


Ha en skön söndagskväll, jag hoppar in i duschen NU!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.