Lördagen den 20 april 2024: Bokbyte, plattat veck och currysås på möblerna


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Porträttselfie natt

God natt-selfie.

Det blev ovanligt sent för min del i natt. Jag hade haft en bra kväll tillsammans med vännen, men det var ändå svårt att komma till Main Street och inte mötas av nån gosig kisse utan av tömda rum. Ja ja, det gick bättre än jag trodde. Det blev ändå lite sent, för jag stökade runt en del. Passade på att breda ut mig till viss del samtidigt som jag föste ihop saker som hör ihop för att underlätta vid packningen inför flytten. 

Jag trodde att det skulle bli svårt att sova. Det var det inte. När jag väl lagt mig med trådad och borstad tand släckte jag lampan och sov. Ett par gånger vaknade jag i natt och fick gå upp. Totalt sett kändes natten ändå helt OK.

∼ ♦ ∼

Jag hade fått mycket gjort på fredagskvällen. Ställde saker i skafferiet, diskade katternas matskålar och plockade ihop en del av Annas grejor. Det finns flera listor här på gång och idag kunde jag bocka av många punkter. I morse grejade jag också en del, men lördagstraditionen att läsa och dricka kaffe på sängen ruckade jag inte på. Jag hade inte så många sidor kvar i boken jag läste. Den ville jag läsa ut innan jag klev upp för dan. Romanen, som var amerikansk, handlade om tunga saker, men var otroligt välskriven. Nu ska jag läsa en brittisk 1990-talsdeckare – för jag kan ju inte se på Frost eller miss Marple – jag har ingen tv. Båda böckerna har jag lånat på jobbet. Jag tror att jag lär gilla deckaren också.

 

Fynd under soffan

Några fynd från under soffan.

Uppstigen satte jag igång med dagens punkter. Jag dammsög eftersom det hela tiden kryper fram kattsand överallt. Det var konstigt att inte nån rädd katt skenade förbi skräckslagen. Och så skulle jag rengöra skinnmöblerna. Jag knuffade fram dem och försökte även platta till ett irriterande veck på mattan i Salen. Lite svårt när vecket varit veck i typ fem år eller nåt… Men det blev lite bättre. Jag gjorde vissa fynd under soffan.

Skinnmöblerna rengjorde jag med rengöringsvätskan. Sen fick den torka till ordentligt innan jag smorde in soffan och fåtöljerna med skinnkräm. Krämen såg ut som currysås och jag var orolig för hur det skulle bli. Det blev jättebra, faktiskt. Nu är det en del kattklös på möblerna, men det går nog att möblera så det värsta inte syns. Dessutom finns det filtar och plädar att placera ut strategiskt. Jag är nöjd!

Rengöringskit för skinnmöbler

Rengöringsvätska och kräm som såg ut som currysås gjorde skinnmöblerna finfina.


Så var jag uppe på vinden och kollade läget.
Jag hade velat se om jag kunde få ner några fler tavlor i tavelkartongerna, men insåg att jag får släppa den idén och låta flyttfirman packa. Annars var det hyfsat där uppe. Det är en del att packa, men mycket är samtidigt klart för flytt i kartonger. Och balkongsoffan ska ju inte packas. Den tar upp mycket plats.

Jag hörde av mig till Anna per sms och tackade för att hon lämnat allt så fint och även dammsugit. Vi ska eventuellt ses i morrn och köra bort skräp. Hon har också en del saker kvar här, som sagt, som hon behöver ta hem.

På dagens lista stod bland annat att gå och handla en del saker som behövs lite akut. Vidare behövde jag till apoteket och även hämta ett paket. Jag tog en dusch och åt sen frukost vid mitt numera inte så rangliga köksbord. Min nya brödrost hade jag inte lust att packa upp. Brödet rostade jag i ugnen i stället. Det gick alldeles utmärkt.

Mäklaren ringde när jag gick till affären. Jag fick tusen förklaringar och lika många ord i örat och jag upprepade min synpunkt: se till att din assistent skickar tydliga och korrekta sms, helst såna man kan besvara ifall man har frågor. Några pengar har fortfarande inte trillat in på kontot.

James bjuder på fika och litteratur

James bjöd på lördagsfika och litteratur.

På apoteket lämnade jag in en bytta med sprutor och nålar samt en del gamla mediciner. Jag hämtade ett ut paketet – det var blått och långt!

Korgtassen fick ett besök och på Systembolaget köpte jag mig en flaska riesling till fisksoppan. Det är sista dan idag att äta soppan som Anna köpte, så jag utgår från att hon inte vill ta med den hem till sig i morrn.

Jag passerade Butiken på hörnet och köpte med mig go-fika hem som James senare på eftermiddagen bjöd på.

Jag hade fått tillåtelse att öppna det blå paketet av avsändaren, vännen FEM. Men det som låg inuti – två vackert inslagna paket – får jag vänta med att öppna till födelsedagen. Givetvis hörde jag av mig och tackade. Gissa om jag är nyfiken på innehållet. Nog är jag säker på att det är litteratur av nåt slag, men vad…?

Två vackert inslagna paket inuti det blåa paketet från FEM

Litteratur helt visst, men vad??? Gissa om jag är nyfiken!

Framåt kvällningen tittade solen fram, men jag var inomhus och grejade. Jag vattnade bland annat krukväxterna, de få jag har kvar som har överlevt – ett par, tre stycken är nog mammas, dessutom. Nya krukväxter ska jag köpa till nya hemmet när jag har klurat ut väderstreck och vilka växter som trivs var.

Jag provsmakade rieslingen (det kommer ett separat inlägg om vinet vid ett senare tillfälle!) och läste en stund före middagen. Fisksoppan smakade lika gott som häromdan och jag blev rejält mätt på den och två tranbärsbrödsmackor.


I kväll blir det som sagt ingen TV,
jag tänker nog läsa mest. Det finns ett antal saker på att göra-listan dessutom – om jag orkar och får lust.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis ett tänkvärt citat ur boken jag läste ut i morse.

Citat Jag vill inte dö där hag har levt så mycket ur boken Vad jag bevarat

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördagen den 20 april 2024: Bokbyte, plattat veck och currysås på möblerna

  1. Spännande med paket som troligtvis innehåller litteratur! 🙂

    Gilla

  2. Förstår att det är spännande väntan på att se vad som döljer sig i paketen, gissar det passar dig som ”foten i Tofflan” 🙂

    Va bra att soffan blev bra, skönt att ha det gjort när du flyttar ! Jag skulle också behöva behandla min, det får bli..sen !

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Jepp, mycket spännande, men jag vet ju att vännen FEM vet vad jag gillar så det passar med all säkerhet som ”foten i Tofflan”, som du skriver. 😛

      Jag gjorde soffan och fåtöljerna. Annas f d fåtölj blev inte riktigt bra, men dess skinn är mer slitet. Kanske får köra en omgång till. Absorb finns på IKEA att köpa. Tycker att det har funkat bra.

      Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.