Lördagen den 23 mars 2024: Omflyttningar och rensningar


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Boken Offermossen o kaffe på sängen

Lördagsstart.

Att städa och fixa inför visning när en ska sälja sitt hem är inte roligt på nåt vis. Men att börja fixa inför en flytt… tja, jobbigt när en inte är helt kurant, men roligare. För nånting sker och nånting ska hända.

Jag inledde ändå min lördag med läsning och kaffe på sängen. Runt 6.30 vaknade jag. Då klev jag upp och gav katterna mat, sopade i hallen och satte på kaffe i Annas bryggare. En härlig mugg nybryggt Zoegas blev till ytterligare en. En bra start på lördagen, som jag sen visste skulle bli jobbig, mest för kroppen. Som tur är höll ryggen. Jag gjorde inga tunga lyft mer än att jag skyfflade lite på Farfarsfåtöljen och sängen. Det gick bra.

När Anna hade klivit upp kokade jag ägg och så åt vi en stadig frukost innan vi satte igång. Jag började med böckerna, det vill säga jag plockade ur Annas böcker ur hyllorna i Bokrummet. Anna tömde en hylla i Pojkrummet som jag ska ”ta tillbaka” samt en låda och ett skåp i ekbyffén. Jag tömde den halvan jag lånat av Annas hyllorna i Salen samt hyllorna med mina glas och skålar i vitrinskåpet i hallen. En del fick plats i den tömda hyllan i Pojkrummet, annat i ekbyffén. Anna fick in sina böcker i hyllorna i Salen.

På eftermiddagen gick Anna ner till Butiken på hörnet och köpte med sig go-fika medan jag fixade kaffe. Det satt finfint!

Gofika från Triller

Gofika från Trillers satt finfint.


Det känns som om vi bara flyttar runt saker,
men grejor måste vara på rätt platser eftersom vi flyttar olika dar. Och Annas flytt blir troligen redan om fyra veckor. Fast ibland undrar man över de märkliga konstellationer som uppstår – påsktuppar, en dalahäst, Televinken, en kexburk och ett brunt askfat i glas på ett hyllplan… Stylish…

Tuppar dalahäst kexburk Televinken askkopp i glas

En märklig konstellation.


Det var underbart skönt att duscha av sig allt damm.
Medan Anna duschade passade jag på att dammsuga de värst utsatta ställena. Sen gick vi till Korgtassen för att köpa färdig middag att ställa fram. Det blev laxcheesecake till förrätt och kolgrillad kyckling samt Korgtassens egen potatissallad och tomater till huvudrätt. Öl var måltidsdryck. Mellan rätterna fick Anna en leverans av cirka åtta flyttkartonger.


Nu blir det kvällskaffe
och så ska vi kolla om det är nåt att se på TV4Play. Jag blir TV-lös så småningom, vilket känns skumt – jag har alltid haft TV. Men nu tittar jag inte så ofta och… tja, det är ju ett sällskap när en är ensam. Kanhända blir det ett inköp framöver.

∼ ♦ ∼

Planerna för i morrn är inte fasta. Jag ska åka och handla och samtidigt passa på att motionera bilen. Anna hänger eventuellt på för att köpa fler flyttkartonger, men vad jag förstår vill hon helst vara på Main Street och greja med lite annat. Framöver ska vi gå igenom och dela upp det som finns i linneskåpen, köksskåpen, kökssoffan och verktygslådorna. Sen har vi vinden kvar. Den är inte att leka med… En halv vägg, ungefär, består dock av en av Annas döttrars prylar, så det är inget jag behöver befatta mig med. 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.