Studie i mänskligt beteende


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

Ett inlägg om den andra boken från bokrean 2024.


Lena Anderssons bok Studie i mänskligt beteendeBokrean 2024 bjöd på en massa bra titlar. Förr om åren var bokren mest butikernas sätt att rea ut lager de inte kunde eller hade svårt att sälja. Numera är det ganska nya böcker som reas ut. Bra eller dåligt? Tja, fynd kunde en göra både då och nu. I år nätshoppade jag fyra ganska nya titlar på bokrean. Nu har jag läst den andra boken i kvartetten, Lena Anderssons bok Studie i mänskligt beteende.

Den här boken består av en samling sammanhängande berättelser, dock inte noveller, vilket författaren nogsamt talar om i förordet. Här skildras kvinnor av olika sorter. De lyssnar noga av det som inte sägs medan de försöker förstå det som sägs. De är människor som vill ha kontakt, men de orkar aldrig riktigt med den, enligt baksidestexten.

Först tycker jag att boken är väldigt lättläst och plöjer snabbt. Sen inser jag hur raffinerad författaren är och hur väl hon lyckas koppla ihop berättelserna. Det är en sorts personporträtt och de hänger samman på olika sätt. En hel del handlar om missnöje med den egna kroppen och matmissbruk, lika många om relationer till andra. Lena Andersson har en lysande iakttagelseförmåga. Här är karaktärerna i strålkastarljuset verkligen.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna köpte jag på bokrean 2024:

  1. Dockan
  2. Studie i mänskligt beteende (läs inlägget ovan!)
  3. Skulden man bär
  4. Jävla karlar

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.