Den store konstnären


Ett inlägg om första delen i en mysdeckarserie.



Emmy Abrahamsons och Hanna Jedviks bok Den store konstnärenI början av november anlände ett bokpaket med en och annan julklappsbok, bland annat till mig själv. En liten pocketbok på cirka 250 sidor som låg i paketet var inte nån julklapp. Emmy Abrahamsons och Hanna Jedviks bok Den store konstnären var ändå till mig. Boken gavs ut i början av 2023 och har uppenbarligen sålt så pass att den i höstas gavs ut i pocket. Det ska vara den första delen i serien om Radiohjältarna och den är klassad som mysdeckare med humor.

De två radiojournalisterna Ann Ek och Esti Przybyszewski ska jobba tillsammans och göra ett reportage om konstnären Niki Falc. Niki Falc har begått självmord trots alla framgångar. Såväl Ann som Esti har sett jobbet på Österlen som sin stora chans. Problemet är bara att de inte riktigt kan samarbeta. Den äldre och mer erfarna Ann verkar mest vilja fika, medan den unga Esti från Göteborg helst kör sitt eget race. Och Niki Falcs släktingar verkar inte vilja bli intervjuade. Hur ska det gå med reportaget?

Tja, när jag har läst en femtedel av den här mysdeckaren har det inte hänt nåt som har med vare sig mys eller deckare att göra. När jag har läst halva boken är det likadant. Boken är uppdelad så att huvudpersonerna får komma till tals i jagform i vartannat kapitel, ett enkelt sätt för två författare att skriva bok tillsammans. Ann och Esti har mest tjafsat de första 50 sidorna. Det mest konkreta som har hänt då är att de har försökt intervjua konstnärens syster.

Att det är en deckare står inte klart förrän mot slutet. Och då har jag redan listat ut hur det ligger till. Det jag inte har listat ut är svaret på min fråga:

”VEM sa/skrev att detta var en mysdeckare med skratt på varje sida???

Jag myser inte och jag skrattar inte, jag bara undrar när själva storyn ska börja. Jag undrar faktiskt så mycket att jag är på vippen att lägga ner läsningen av den här boken när jag har läst halva. Men jag kämpar på. Och tyvärr. Det är kort sagt bland det mest tramsiga jag har läst på senare tid – till och med cliffhangern på sista sidan.

Toffelomdömet blir lågt.

Rosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Radiohjältarna-serien:

  1. Den store konstnären (Läs inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.