Lördagen den 23 september 2023: I vargtimmen och senare


 



Kära dagbok…

Som de senaste morgnarna vaknade jag i vargtimmen. Klockradions – ja jag har en sån på nattduksbordet – röda siffror visade nånstans mellan fyra och halv fem. Min första tanke var…

”Nähe. Jag dog inte i natt heller.

Det måste störa alla dem som önskar livet ur mig. Mig lämnar just detta faktum… mest oberörd. My heart is broken. Du krossade mitt hjärta. Jag krossade mitt hjärta. Så låg jag en stund i sängen och kände efter. Givetvis blev jag ledsen. Saknade mamma och pappa och gick i tankarna igenom vad de skulle ha sagt. Mamma si, pappa så. Och så längtade jag efter Anna. Längtade efter att få hålla hennes hand.

Två röda hjärtan på golvet Fullerö handel

På morgonen fick jag sms från Försäkringskassan att de ska betala ut lite ersättning till mig på tisdag. Det är välkommet!

∼ ♦ ∼

Igår kväll betade jag av en obehaglig brittisk serie i fyra avsnitt på SvT Play. I famnen på en mördare är baserad på verkliga händelser och personer. Riktigt bra för den som vill se en psykologisk thriller. Jag såg alla fyra avsnitt på raken, bara med ett avbrott när Anna ringde – jag blev så glad, för jag var ledsen igår kväll också.

Barnbruden och kaffe ur lilla Mymugg på sängen

Två tjejer i sängen i morse – Barnbruden och lilla My.

Det blev sent, men det struntade förstås Tisslingarna i. Kvart över sex väckte de mig – ja, jag somnade om efter att ha varit vaken en stund i vargtimmen – med sina pip. På golvet (bra prickat att missa mattan!) i Salen och i smatten utanför sovrummet hittade jag en spya. Bara att masa sig upp och torka hårboll och gammal mat. Sen fick de frukost som de åt utan missöde. Jag tömde kattpottorna, vek tvätt och tog medicin. Efter det var det förstås inte möjligt att sova mer, så jag fixade kaffe och tog med in i sovrummet. Läste och drack kaffe på sängen i nån timme – hade två tjejer i sängen, Barnbruden och lilla My –  innan jag klev upp. För att inte varken bryta ihop eller starta datorn genast denna lördag tog jag dammvippan och gick ett varv. Städning stod på schemat idag. Det passade bra med tanke på vädret – mulet och 13 grader på morgonen. Jag väntade tills klockan passerat nio innan jag startade dammsugaren. Katterna var förstås allt annat än glada över att jag promenerade med Helvetesmonstret. Men städning håller ångest, oro och ledsenhet borta. Dessutom blir det ju lite renare. Jag började förresten redan igår kväll när jag torkade av i badrummet och bytte handdukar. Idag blev det dammning och dammsugning och så torkade jag balkonggolvet, golvet i Salen och i köket. Kände mig värd brunch efter det, men åt så jag mådde illa. Eller också berodde det på att jag hade städat. Men ett renare hem gör mig lite bättre till mods. Nu önskar jag bara att jag orkade putsa fönster och tvätta gardiner. Det får bli i ett annat liv.

Frukost och lunch

Brunch.

 

Grå himmel över husen på St Olofsgatan

Grå himmel när jag var ute.

Vädret skiftade lite. Vissa stunder var det nästan soligt, andra såg det ut som om regnet hängde i luften. Jag tog en promenad när jag hade duschat. Det var skönt att få lite luft. Promenaden gick ända till Korgtassen där jag köpte soppor och majskycklingklubbor till middag. Egentligen är jag inte sugen på nåt, men jag köper hem och så får jag äta det jag kan.

På eftermiddagen var jag mycket trött. Det blev horisontalläge på soffan medan tvättmaskinen skötte sitt och katterna busade på egen hand. Inte så kul när jag såg att det varit sandstorm i hallen efter dammsugningen, men kul för kissarna att de kunde leka tillsammans. Jag slumrade och läste en  riktigt bra bok. Gläds åt att jag har knappt två delar kvar att läsa i trilogin. Del två började jag nämligen läsa lite senare.

För det blev bokbyte framåt kvällningen. Givetvis släppte jag Barnbruden Charlotte och grep mig an nästa 1700-talsflicka, Pottungen Johanna.


Anna
messade några bilder från ett loppisbesök.
Fyra tavlor med jaktmotiv ska hon försöka få med sig hem till Bokrummet. Nu får vi pussla på väggarna för tavlorna är närmare A3 i storlek. Men vi var överens om att det är nåt vi vill ha och just i Bokrummet. Min önskan är också fortfarande att hämta ner en del av konsten som står i lådor på vinden sen vi flyttade hit. Där uppe gör den inte nån glad, bara mig ledsen.

Så blev det dags för middag och den hade jag ju köpt tidigare på dan. Jag måste gå ifrån att bara äta soppor och småplock till nåt med mer substans. I kväll blev det majskyckling och potatissallad.

Majskycklingklubba potatissallad tomater vin boken Pottungen

Majskycklingklubba med tillbehör.

∼ ♦ ∼

Lördagsmörkret sänker sig över mig och Uppsala. Jag ska titta på Förrädarna och försöka att inte gå och lägga mig för tidigt så att jag vaknar i vargtimmen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördagen den 23 september 2023: I vargtimmen och senare

  1. Vardag igen, hoppas du fått hem din sambo nu 🙂

    På tal om SVT, jag har sett en serie där på play som heter Happy Valley (brittisk), tyckte den var riktigt bra och hört fler som sagt lika, ett tips så här på måndagen

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.