Midsommardagen 2023: Monsterläsning, monstertanter och monsterrädisor


 



Kära dagbok…

I morse hade klockan passerat 7.30 innan jag vaknade. Det är ju nästan kors i taket! Bakis var jag inte, men naturligtvis sträckte jag ryggen, idag på vänster sida upptill. Jag har också känt av eländet en bit längre ner på samma sida. Snart lägger jag in om amputation. När det hugger till gör det så ont att jag tappar andan ibland, men värken är nog fan värst. Ihållande och envis. 

Jag försökte i alla fall njuta av litteratur och kaffe på sängen denna lediga lördag som är röd dag och midsommardag. Det blev faktiskt monsterläsning och bokbyte. Jag läste ut sagoboken om grammatik och grabbade tag i en bok om en städerska.

 

Midsommardagsfrukost på balkongen

Midsommardagsfrukost på balkongen.

Tänkte att jag kanske skulle bli lite inspirerad att städa på Main Street. Men nej, jag orkar inte. Kanske nån av de andra som bor här får ork nån gång? Däremot samlade jag kraft till att ställa mig vid strykbrädan. Bäst att passa på medan det var hyfsat svalt. Det var det på balkongen efter det, så jag åt frukost där. Mysigt! Snart kom emellertid solen runt hörnet, så jag stängde, fällde persiennerna i fönstret i Salen och hoppade in i duschen.

Så ringde jag Annas snälla mamma för att höra om hon var på Slottet eller ville ha skjuts dit, men hon svarade inte. Jag gissade att hon redan var där och jag gissade rätt. Hon hade sin storasyster med sig. Medan jag laddade upp batteriet till trimmern fixade Annas snälla mamma fika och var sin bit jordgubbstårta. Det var mumsigt! Jag behövde nåt gott efter ha fått utskällning för att jag körde för fort på området av grannen. Det gjorde jag möjligen lite grann. Men nu börjar jag bli less på alla arga monstertanter. En annan kvinna skällde ut mig vid ett annat tillfälle för att jag inte hade klippt gräset på parkeringsplatsen. Bara det att det faktiskt inte är jag som har Slottet och Slottsträdgården utan de är Annas. Och att gräset ska klippas vid parkeringsplatserna finns det inga regler om, enligt Anna. Möjligen ska man ta bort ogräs om det är mycket (det är det inte). Monstertanter!

Jordgubbstårta

Midsommardagsfika i Slottsträdgården.

Jag drog upp några rädisor och de är verkligen monsterrädisor i år. En del av dem är stora som plommon. Lustigt nog är de dessutom goda. Vissa av dem är starka, medan andra är alldeles lagom i smaken.

Innan vi lämnade Slottsträdgården klippte jag en plätt gräs som Anna hade missat och trimmade några kanter. Vi hjälptes åt att vattna och glömde inte att stänga av vattnet. Jag klippte med mig lite gräslök och dill, för i kvälltill midsommardagsmiddag på kvällen stod det sill och potatis på menyn igen. Det är perfekt mat när det är varmt. Jag tog med sillburkar från midsommarafton, potatis som aldrig kokades, öl till Anna med mera.

Jag körde hem systrarna och rollator och som tack för det fick jag två Trisslotter av Annas snälla mamma. Nu ligger lotterna till sig i hopp om att de ska ge storvinst.

Två trisslotter från Annas snälla mamma

Två trisslotter som ska bli storvinster, har jag tänkt.


Innan jag åkte till Main Street handlade jag på ICA Heidan.
Vi behövde bland annat gräddfil, bär och tonic.

En liten stund hann jag softa innan det var dags att laga mat. Jag hade lovat Anna att ha maten klar när hon kom hem från jobbet. Det hade jag.

Vi åt på balkongen och satt sen kvar i några timmar och läste. Lucifer höll oss sällskap.

Läsning på balkongen med Lucifer

Vi satt på balkongen i några timmar och läste – med Lucifer.

Först vid 22.30-tiden gick vi in och såg två avsnitt av Tyst vittne innan det blev god natt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Midsommardagen 2023: Monsterläsning, monstertanter och monsterrädisor

  1. Pingback: Midsommardagen 2023: Monsterläsning, monstertanter och monsterrädisor - Bloggfeed

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.