Eldsystrar


Ett inlägg om första delen i serien om Vera Lilja från Motala.



Susanne Bolls bok EldsystrarNär min högerhand var nyopererad tillbringade jag några dar hos vännerna FEM och Finske Pinnen i Motala. På ett av mina strövtåg hittade jag boken Vattenlandet. Boken, fjärde delen i en deckarserie med vissa HBTQ-teman, är skriven av Susanne Boll, ursprungligen från Motala, numera boende i Stockholm, och den utspelar sig i Motala. Härom helgen var Anna och jag på sedvanlig årlig utflykt till Emmaus i Gryttby. Där hittade jag Eldsystrar, första delen i serien om psykologen Vera Lilja. Endast 40 spänn betalade jag. Vilket fynd!

Den här boken börjar faktiskt också i Motala där Vera besöker sin syster. I systrarnas ungdom dog föräldrarna i en eldsvåda och Veras syster skadades allvarligt. Detta har Vera känt stor skuld för. Nu åker hon en gång i månaden till Motala för att träffa sin syster. Men Vera har ett annat liv, det som ganska framgångsrik psykolog i Stockholm. Flera obehagliga saker inträffar: dels har Vera börjat få väldigt obehagliga anonyma hot, dels uteblir hennes klient Ayana från en avtalad tid. Och vad är det som inte känns helt… OK med Alexio, Veras älskare? Samtidigt får läsaren följa en annan mansperson som är väldigt… galen…

Att boken börjar i Motala ger pluspoäng. Huvudhandlingen är annars förlagd till Stockholm. Det hela är spännande, även om berättelsen har lite för många ingångar. Ibland tycker jag att Vera Lilja är ganska ouppmärksam som psykolog… Hon försvinner ofta bort i terapisamtalen med klienter till egna upplevelser. Det känns orealistiskt. Men själva kriminaldelen är rafflande. Jag läser boken snabbt, för kapitlen är ganska korta och författaren en duktig skribent.

Toffelomdömet blir högt. Jag ska jaga del två och tre!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Vera Lilja-serien:

  1. Eldsystrar (läs texten ovan!)
  2. Luftburen
  3. Jordanden
  4. Vattenlandet

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, HBTQ, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Eldsystrar

  1. Pingback: Eldsystrar - Bloggfeed

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.