Torsdagen den 8 juni 2023: Bokbyte, bättre i ryggen och balkongrejor


 



Kära dagbok…

Citrus med böckerna Höken sjunger om död och En familj som andra

Citrus hjälpte till vid bokbytet.

Tack och lov var ryggen bättre i morse när jag vaknade! Jag försökte röra på mig hemma igår kväll, men det var svårt för jag hade ont och var rejält smärtpåverkad. Faktum är att jag tog en värktablett, nåt jag ytterst sällan gör. Sen satt jag med Annas massagekudde bakom ryggen. Kudden både knådar och ger värme.

Samtidigt kunde jag läsa och det blev faktiskt bokbyte. Jag läste ut deckaren i uppsaliensisk universitetsmiljö och bytte till en bok om en familj som andra, en familj som i mitt tycke inte alls verkar vara som andra. Den senare är min namnsdagspresent på Jeannette-dagen till mig själv. (Ja, Jeannette är mitt förstanamn, men jag har nästan alltid kallats för mitt andranamn.) Citrus hjälpte mig att välja.

Anna jobbade till 21.30 och kom hem sent. Vi satt uppe nån timme och pratade, tog några bitar ost, innan vi ramlade i säng. Anna hade inte enbart jobbat igår utan även marscherat iväg för att köpa plantor.

∼ ♦ ∼

I morse var det nästan lite mulet ute, men ändå varmt. Katterna var inte så hungriga, men eftersom det var tomt i matskålarna fyllde jag på med färsk mat. Lucifer var där och slickade lite, medan Citrus mest är intresserad av ett specifikt torrfoder för tillfället. Jag har några bitar av detta kattgodis i min översta högra skrivbordslåda. Citrus ställer sig ofta på bakbenen när jag sitter vid datorn och vill att jag ska öppna lådan och ge henne godis. Hon verkar vara en lika stor godisråtta som sin mammis. Men i morse var hon mest trött. Så även Lucifer.

 

Näckrosor och blommor Fyrisån

Näckrosor i Fyrisån!

Morgonpromenaderna upp till jobbet är för det mesta jättesköna, trots att det är uppför. Luften är relativt frisk och det är lagom varmt så här års. På S:t Olofsbron noterade jag att det faktiskt finns näckrosor i Fyrisån. Det trodde jag inte!

Igår på jobbet var det en delvis frustrerad stämning och mycket stress. Jag försökte vara en god arbetskamrat, men kände att alla inte försökte med det. Sånt gör mig illa till mods. Det var bara att hoppas på att den här dan skulle bli bättre. Jag bestämde i alla fall i morse att ta friskvårdstimme på eftermiddagen för att simma eftersom ryggen var bättre. I natt hade jag kramp i stortårna visserligen, men jag tyckte att jag behövde simma. Det var därför passande med fisk till lunch idag. Mitt sällskap var min bok på gång.

Fisklunch med boken En familj som andra

Fisk till lunch idag, passande nog inför simningen.

 

Två frallor med vallmofrön och boken En familj som andra

Vallmofrallor till kvällsmat.

Jag simmade 40 längder, det vill säga 1 000 meter. Även den här gången fick jag bryta, idag efter 34 längder på grund av kramp. Efter stretchning och lite ångbastu hoppade jag i bassängen igen och simmade de återstående sex längderna. Jag hatar verkligen krampen jag får, men det känns som om det inte går att göra nåt åt mer än att försöka ta sig upp så jag inte drunknar. Att simma så jag inte drunkar som pappa är liksom grejen med det hela.

Vrålhungrig var jag sen och hoppade in på Butiken på Hörnet. Där köpte jag två väldigt vallmofröiga frallor till halva priset samt minus ytterligare den sedvanliga rabatten. På Main Street gjorde jag kaffe och åt ungefär en och en halv fralla. Så hungrig var jag alltså (inte). Katterna hade fått mat när jag var hemma vid 15.30-tiden för att byta jobbrygga mot simrygga.

∼ ♦ ∼

Jag fick en signal från Anna tidigare under dan att det hände saker på balkongen. Ganska besviken blev jag därför när jag noterade att det enda som hade hänt var att där stod en skena och en hink med grejor. Nä, den här balkongrenoveringen går inte särskilt fort, inte…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen den 8 juni 2023: Bokbyte, bättre i ryggen och balkongrejor

  1. En familj som andra verkar väldigt intressant!

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.