Grejen med substantiv och pronomen


Ett inlägg om en födelsedagsbok.Sara Lövestams bok Grejen med substantiv och pronomenI födelsedagspresent från Anna fick jag i år bland annat en trio böcker i Sara Lövstams språkserie. Nu har jag läst den första av dem, Grejen med substantiv och pronomen.

Det här är en serie böcker som tar upp svenska språket och dess grammatik. Just denna bok behandlar, som titeln anger, substantiv och pronomen. Vad är likheten mellan ett substantiv och en baguette? Hur säger man egentligen biceps i plural och varför kan inte vuxna människor ha ett sansat samtal om pronomen? Många såna frågor kan dyka upp och Sara Lövestam har svaren. Här finns det mesta/allt som en kan fundera över när det gäller substantiv och pronomen.

Jag gillar de här böckerna stenhårt. Sara Lövestam tar på ett humoristiskt med smart sätt upp olika grammatiska frågor. Hon lyckas med konststycket att göra grammatik roligt. Samtidigt är hon otroligt kunnig, så det är inte alls trams, bara ett annorlunda sätt att lära ut. I den här boken handlar det om substantiv och pronomen. Även en gammal språknörd som jag själv inser att jag har en och annan kunskapslucka.

Roligt, välskrivet, snabbläst och lite nördigt. Den här boken gillar jag.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Sara Lövestams serie om språk och grammatik:

  1. Grejen med verb
  2. Grejen med substantiv och pronomen (läs inlägget ovan!)
  3. Grejen med ordföljd
  4. Riddar Kasus hjärta och andra sagor om grammatik
  5. Handbok för språkpoliser

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.