Andra akten (2023)


Ett inlägg om en film.Andra akten Rolf Lassgård och Lena Olin som Harald och EvaDet är roligt att gå på bio! Hittills i år har jag gått tre gånger. Två av gångerna har jag använt julklappspresentkort från Biografmaskinisten. En snöig marskväll drog Fästmön och jag till Royal där vi, tillsammans med pensionärsklubbarnas årsmöte, såg filmen Andra akten (2023).

Eva, gift Söderberg men född Lilja, spelad av Lena Olin, går i pension. Livet känns bara trist. Hennes exman bor granne med sin nya kärlek och vuxne sonen vill slippa mammas daltande. Vem behöver Eva och vad ska hon göra? Så dyker ett oväntat uppdrag upp som Eva blir sugen på. Som fysioterapeut, eller sjukgymnast som vi sa förr, ska hon stötta den hyllade skådespelaren Harald Skoog, spelad av Rolf Lassgård, i hans strokerehabilitering. Harald är oförskämd och arg, men Eva lyckas motivera honom – liksom chansen han får till en stor roll. Hon får också nya vänner på hemmaplan på kvarterskrogen.

Det här är så bra! Jag blir alldeles tagen av filmen, för den är både rolig och sorglig. Däremellan innehåller den scener med en expartner som flyttat in som granne hög igenkänningsfaktor. Även den där känslan att livet håller på att passera utan att jag har fått göra det jag vill inryms i storyn. Och ovanpå det… vänskap och mod. Jag var ganska omtumlad när jag steg ut ur biosalongen. Men det här var en film som passade mig perfekt. Samtliga skådespelarprestationer var otroligt starka. Bara som Lena Olin som måste spela nån som inte är skådespelare men som ska motläsa en roll i en pjäs… Ungefär som att försöka sjunga falskt när en är professionell sångare.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Andra akten (2023)

  1. Jag såg när dessa två var med i efterfem.. och pratade om filmen, jag vill absolut se den jag också 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.