Fredag kväll den 9 december och lördagen den 10 december 2022: Lusten är borta


 Kära dagbok…

Lax med potatis råkost fetaoströra öl

Jag blev bjuden på laxmiddag hemma.

Det här inlägget har jag börjat skriva hur många gånger som helst. Och raderat. Mina dagboksinlägg måste pauseras.  Övriga inlägg som recensioner och annat kommer som vanligt. Inte för att jag vill göra nån dagbokspaus, för jag behöver verkligen skriva, utan av andra skäl. Så nu vet jag inte vart jag ska ta vägen. Jag är 60 år, besvärlig och först nu har jag förtstått hur ensam jag är, nåt jag inte riktigt har fattat tidigare.

Igår kväll hade jag tänkt gå och provsmaka ostron för första gången. Det blev inte heller av. Men jag blev bjuden på laxmiddag i mitt hem.

Under fredagskvällen läste jag boken jag har fått för recension. Jag har läst en del nu på lördagsmorgonen också. Det här sitter jag och skriver i sängen och nu protesterar ryggen, så jag måste avsluta. Jag ska fixa till mig och ge mig ut. De planer jag hade igår för den här dagen skrinlägger jag nog. Lusten är borta.

Boken Skuggan av Dimön och kaffe på sängen

Sedvanlig start på en lördag som lär bli allt annat än vanlig.

∼ ♦ ∼

Utdrag ur min bucket list:

 • provsmaka ostron
 • bli tydligare

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Fredag kväll den 9 december och lördagen den 10 december 2022: Lusten är borta

 1. Tungt i mig också just nu❤️KRAM på dig!

  Gilla

 2. Trist att du känner så..hoppas det snart känns bättre igen ❤

  Ostron kommer jag aldrig att smaka, jag vet att jag inte klarar den konstistensen..:)

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är inte lusten att skriva egentligen som är borta utan lusten att informera alla om allt (eller det mesta). Jag bestämde mig för att skriva dagboksinläggen bakom lösen, för jag måste skriva, annars går jag sönder.

   Ostron tror jag inte att jag skulle gilla, men jag har länge velat prova. Tyvärr blev det inte av i fredags.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.