Torsdag kväll den 6 oktober och fredagen den 7 oktober 2022: Matigt, höstigt och skolresa på det


 Kära dagbok…

Kvällsmat med boken Ex libris

Torftig (?) kvällsmat?

Torsdagskvällen försvann snabbt. Jag åt en i somligas ögon torftig kvällsmat (mackor med ägg, kaviar och ost, några småtomater och en banan), men det räckte för mig. 

Efter ”maten” ringde jag Annas snälla mamma eftersom jag ville prata lite mer m henne än vad som blev när jag var hos Mimmi. Och så tog jag tag i strykhögen inklusive ett par av Fästmöns skjortor som jag också tvättat.

Resten av kvällen satt jag mest i fåtöljen och läste min bok på gång och slöglodde lite på TV. Jag var trött och gick och la mig ganska tidigt. Utanför sovrumsfönstret blåste det höststormar…

∼ ♦ ∼

Min skugga på höstlöv oktobermorgon

Uppsala i höstskrud – och min skugga.

Jag sov rätt OK i natt, men handleden och tummen väckte mig ett par gånger. Efter sedvanliga morgonsysslor såsom sopning av hall, kattpottstömning, utfodring av djur, dusch och frukost gick jag genom ett Uppsala i höstskrud. Solen tittade fram en kort stund, men annars har dan varit ganska grå med regn hängande i luften.

Det första jag gjorde på jobbet var att publicera en artikel med lästips på vårt intranät. Efter morgonmötet gick jag iväg på arbetsdagens viktigaste möte – en intervju i en nyuppbyggd studio i huset intill. Riktigt spännande och inspirerande var det och jag kände mig lite hemma med lurar på huvudet och mikrofon framför truten.

Intervju med Sue och Andreas i studion i Blåsenhus

Intervju med Sue och Andreas i den nyuppbyggda studion.


För lunch blev det avbrott mitt på dan.
Idag hade jag sällskap av först en, sen ytterligare tre arbetskamrater. Jag åt vegetariskt med couscous, röror och mycket vitlök i maten…

Vegetarisk lunch med couscous röror

Vegetarisk lunch med couscous, röror och mycket vitlök.


Efter lunch gick jag till mitt skrivbord
och packade ihop, i princip. Jag gick hem och skrev en artikel baserad på förmiddagens intervju och korrekturläste ett nyhetsbrev, bland annat. Citrus blev så glad att hon for runt som ett jehu i lägenheten innan hon la sig i zebrafåtöljen och spann.

Citrus i zebrafåtöljen

Citrus intog samma läge som häromdan. Hon spann medan jag skrev.

I kväll blir det AW med delar av gamla avdelningen. Det verkade vara svårt att enas om plats, arrangören pratade om skolresa på chatten… To be continued…

∼ ♦ ∼

Vägning var det i morse, men eftersom vågens ägarinna med app befinner sig i Göteborg kunde jag inte få korrekta siffror, i rätt enhet. Jag noterade dock med egna ögon att jag står på samma vikt och BMI som förra fredagen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 6 oktober och fredagen den 7 oktober 2022: Matigt, höstigt och skolresa på det

  1. Trevlig helg, Tofflan!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.