Onsdag kväll den 5 oktober och torsdagen den 6 oktober 2022: Christmas Carol och sen vanlig vardag


 Kära dagbok…

På onsdagskvällen traskade jag nästan tillbaka till jobbet, men stannade på Övre Slottsgatan. Det var ju där, hos vännen Mimmi, jag skulle fira julafton. Iförd min numera för stora jultröja (på bilden syns därför bara renhornen, inte den röda nosen på tröjan) plingade jag på. Det var ett vackert hem jag klev in, faktiskt för första gången. Jag har varit i Mimmis tidigare hem och i hennes stuga på landet, men inte hemmet i stan. Högt i tak, härliga dova färger, fin konst på väggarna – personligt och ombonat med många öppna dörrar. Jag trivdes direkt.

 

Det var ingen julmusik som mötte mig i hallen utan nåt helt annat till att börja med. Jag fick en drajja medan Mimmi la sista handen vid middagen. Hon hade dukat sitt stora matbord så fint med vackert porslin och julsnapsglas och dito servetter. Ett par, tre julattiraljer på bordet och julmusik till maten räckte finfint. Jag bjöds på matjessill och wasabisill, den senare inlagd enligt Mimmis tjejs recept, egenodlad potatis samt folköl och två snapsar. Alldeles lagom med alkohol – vi skulle ju båda jobba idag. Annas snälla mamma ringde också. Vi pratade inte så länge utan sa att vi skulle höras av i helgen.

Efter maten blev det julklappsutdelning. Det vill säga Mimmi fick – jag var ju gäst och jag har ju inte varit särskilt snäll i år har jag förstått. Klapparna var valda med omsorg och blev till belåtenhet.

Mimmi öppnar julklappar

Mimmi öppnar sliter upp julklappar.


Kvällen avslutades i den berömda Soffan
med julfilm med Cate Blanchett på äpple-TV:n och var sin GT.

Julfilm med Cate Blanchett

Julfilm på äpple-TV:n med Cate Blanchett.


När jag gick hem vid 22.30-tiden var jag glad och mätt
– och beväpnad med mitt paraply just in case. Jag passade också på att ta några nattbilder från Uppsala. Det är inte alltför ofta jag är ute och fotar när det är mörkt.

Hemkommen satt jag uppe en stund med kissarna och försökte smälta alla positiva intryck. Goda vänner har jag få, men de är riktigt goda. Mimmi är en av dem. Tack för en trevlig kväll!

∼ ♦ ∼

Natten var bra. Jag sov gott. Noterade dock innan jag la mig att det hade börjat blåsa mycket och regna. Men när jag gick hem från Mimmi var det ljummet ute.

Katterna gillade att jag jobbade hemifrån idag. Jag kom igång redan vid sjutiden och svarade på mejl och skrev diverse. Bland annat ska jag och en arbetskamrat hålla en kurs i tillgänglighet och klarspråk för webbredaktörer. Min del i kursen är klarspråk. Utöver det fixade jag en startpuff på vårt intranäts startsida. Därmed kunde jag konstatera att mina nedskrivna instruktioner fungerade. Vidare skrev jag kommentarer och synpunkter på tre olika dokument till chefen. Kort sagt: jag fick mycket gjort samtidigt som katterna inte behövde vara ensamma så mycket idag.


Lite ensamma fick de emellertid vara, Tisslingarna,
eftersom jag hade bestämt mig för att gå och simma. Och jag var dessutom ute och köpte lunch och nere i soprummet med sopor, men det var bara korta stunder. Båda kissarna kom till köket när jag åt min lunch, kräftpasta från Butiken på hörnet. Citrus nöjde sig med en bit ost som hon lekte med (!), medan Lucifer helst ville ha lunchen utanför köksfönstret (fåglar – eller löv som han tror är fåglar).

 

Simborgarmärket på Levisjackan

Simborgarmärket bär jag stolt.

Jag fick mycket gjort arbetsmässigt idag och jag hann även att ta friskvård, det vill säga simma. Nåt rekord slog jag inte idag i bassängen, men jag simmade 18 längder.

I kväll väntar en relativt stor strykhög. Annars tänker jag ta det lugnt så att jag har nån energi kvar till helgen.

I morrn blir det jobb på plats i Segis som vanligt. Jag ska intervjua två personer och det ska bli en artikel för intranätet. På kvällen ska jag på AW med några från min förra avdelning, men jag springer (nåja…) hem först och ger katterna mat och jag tänker inte bli sen ute.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Annie Ernaux får årets Nobelpris i litteratur. Jag tror inte att jag har läst något av henne heller, som så ofta när det gäller Nobelpristagare.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, HBTQ, Jobb, Mat, Musik, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 5 oktober och torsdagen den 6 oktober 2022: Christmas Carol och sen vanlig vardag

  1. Jag trodde jag klickat in mig på något gammalt inlägg, julfirande i oktober ?? 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.