Nationaldagen 2022: Bokbytt, rentvättat och omtumlande


 Kära dagbok…

I morse vaknade vi båda två ganska tidigt. Fästmön skulle i och för sig jobba, men inte förrän klockan 16. Jag har varit ledig. Vi har inte gjort nåt särskilt alls idag, för vi brukar inte precis fira nationaldagen. Jag skulle kunna ha firat att det är 42 år sen jag tog studenten. Det var på den tiden nationaldagen hette Svenska flaggans dag och dagen var inte röd, det vill säga det var ingen helgdag.

Svenska flaggor och snören

Idag har det varit Sverige nationaldag hela dagen, men jag har inte direkt firat.

Dagen inleddes med läsning och kaffe på sängen, så som de flesta av mina lediga dar. Jag hade inte många sidor kvar i serieromanen. Det blev bokbyte till den tionde delen i en deckarserie. Båda böckerna låg i samma bokpaket som jag nätshoppade i början av maj. Jag började läsa lite grann i deckaren och fann att Metropolen Byhålan nämns. I och för sig mest i förbifarten, som genomfartsort. Men ändå, lite kul.

 

Kaffe och tårta

Jag hyfsade studenttårtan till eftermiddagskaffet.

Anna har tvättat massor uppe i lägenheten. Det är ju så att en av mina sambor snart ska resa utomlands och eftersom han är bortrest nu ska en väska vara färdigpackad inför resan – sånt som mammor gör. Själv har jag endast hängt sista maskinen tvätt, tömt kattpottor och tömt diskmaskinen på ren disk. Vidare har jag skrivit en del, men bara publicerat somligt. Ryggen har varit ganska ond idag.

Jag tog en tur med bilen för att tanka. Så mycket har en tank bensin aldrig kostat tidigare. Jisses! Jag fick helt enkelt tröstäta upp den sista biten studenttårta till eftermiddagskaffet. Ja, det är måndag, men det är ju också nationaldag och 42 år sen jag tog studenten. Dessutom sitter mina jeansshorts löst.

Dessvärre blev det en omtumlande eftermiddag och inte på nåt bra sätt. Jag vill inte skriva vad och varför eftersom det inte är jag som är den direkt drabbade. Det känns bara hemskt ändå. Alldeles nyss fick jag veta att det hade gått bra för den jag känner. Tufft för övriga, skönt för den som klarade sig.

∼ ♦ ∼

Anna jobbar i kväll och jag har fortsatt att äta rester. För tredje gången åt jag studentkalkonen med potatisgratäng. Den var inte sämre idag tillsammans med ett av mina födelsedagsviner (<== inlägg om vinet kommer senare i kväll!) Jag har också stått vid strykbrädan. Det känns skönt att få undan ren och torr tvätt. 

Kalkon potatisgratäng Masivin och boken En god man

Studentmiddag för tredje gången för min del.


I morrn väntar jobbet.
Fyra dar ska jag väl orka med..(?) Efter jobbet i morrn ska jag lämna våra nycklar till lägenhetsvakten. Annars ser jag fram emot utgång på onsdag efter jobbet med min arbetskamrat A och hans fru N. Eventuellt följer Anna med.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.