Tisdagen den 3 maj 2022: Både doktor och tekniker…


 Kära dagbok…

Armen med getingsticket 3 maj 22

Armen med getingsticket i morse.

En arbetskamrat tyckte inte att armen såg bättre ut i morse, precis. Den är röd, svullnaden har brett ut sig och och det kliar infernaliskt. Jag känner mig smärtpåverkad, sänkt. Igår kväll var jag så trött att jag gick till sängs före klockan 22. Det kan ju i och för sig ha att göra med att det var första arbetsdagen på länge. Jag smorde in mig med min universalsalva och kunde sova hyfsat.

I morse var jag fortfarande trött och mådde dessutom illa. Funderade om jag hade feber, men kollade inte. Några röda streck har jag inte sett på armen, inte heller utslag i ansiktet. Svårigheter att svälja har jag inte. Tur är väl det, för jag kräktes nästan när jag bäddade. Bara att svälja, så det var ju bra att jag inte hade svårt med det. Kräkningar kunde vara ett skäl till att söka läkare, men vad gör en om ens läkarmottagning har stängt den här dagen? Alternativen var att ta bilen och åka till nån filial. Det ville jag inte. Så alternativ tre blir att ta mig till akuten.

Blå himmel över Carolina Rediviva

Klart uppiggande promenad i det härliga vårvädret. Himlen var blå över Carolina Rediviva.

Nåja, jag försökte jobba på. Tuben med alsolgel hade jag med mig till jobbet och använde flitigt under dagen. Och det var skönt att få en härlig och uppfriskande morgonpromenad till jobbet. Solen lyste och himlen var blå. över Carolina Rediviva. Odinslund var folktom. Tänk att där i krokarna var 80 000 pers i lördags på Sista april! Temperaturen låg på fem grader och det blåste en lite kylig vind. Klart uppiggande!

Jag fick en del gjort under dagen, bland annat skrev jag en artikel som jag vid dagens slut kunde skicka på översättning. Vidare bytte jag en startsidespuff för första gången, så gott som på egen hand. Under lunchtid började det trådlösa nätverket krångla. IT-supporten är under all kritik här och jag fick varken vettiga svar eller hjälp under arbetsdagen. Tur att jag har en snäll arbetskamrat som hjälpte till att felsöka. Jag fick kontakt med nätverket när jag pluggade in en nätkabel.

∼ ♦ ∼

På väg hem från jobbet skulle Fästmön handla och jag bad henne införskaffa nåt receptfritt antihistamin. Hon köpte Kestine samt en aloe vera-gel och jag började använda båda under kvällen. En kan ta två tabletter per dag om reaktionen är kraftig – och det kan en säga att den är. Hela underarmens insida är svullen nu. Aloe vera-gelen var jätteskön och svalkande! Det är fan märkligt att en ska vara både doktor och IT-tekniker trots att jag ”bara” är kommunikatör…

∼ ♦ ∼

To be continued…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tisdagen den 3 maj 2022: Både doktor och tekniker…

 1. Mösstanten skriver:

  Så trist att råka ut för getingstick! Hoppas det blir bättre till i morgon.

  Gilla

 2. Aj då😔Hoppas det snart blir bättre, jobbigt!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Blev stucken i söndags kväll och sen har det bara blivit sämre. Men i kväll tog jag en antihistamintablett och armen har svällt ner lite.

   Gilla

 3. Anna-Maria skriver:

  Usch vad jobbigt med armen! Hoppas det blir bättre med salvan och antihistaminet! Ser inte alls skönt ut!
  Ja, tänk att det en dag om året samlas så mycket folk där i backen. 😅 Själv satt jag kvar i engelska parken i lördags när alla andra gick dit.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men tack och lov har svullnaden gått ner idag. Nu kliar det och gör ont, mest.
   Jag var inte utanför dörren i lördags, klarar inte folksamlingar av det här slaget. Dessutom skulle jag fixa sillmiddagen hemma för svärmor, sambon och mig själv. Det var mycket trevligare för min del. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.