Tisdag kväll den 25 januari och onsdagen den 26 januari 2022: Inte räcka till


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan do you love me

Att känna sig behövd och välkommen, att nån bryr sig, är viktigt för mig.

Det är viktigt att känna sig behövd och välkommen. Att känna att de som en möter vill träffa en och tycker att en tillför nåt. Ganska ofta känner jag mig som en besvikelse inför människor och inte minst mig själv. Jag känner till exempel att jag inte skriver tillräckligt många artiklar på jobbet. Bakom det ligger inte lättja utan en rädsla att inte räcka till, att komma till korta, att klassas som värdelös igen. Därför kan små saker bli väldigt stora och viktiga i min värld. Det handlar om mitt bagage som jag inte blir av med.

Päron i handen

Inte blåbär utan päron.

Jag tror inte att jag har pratat så mycket med så många på jag vet inte när igår. Det började först hos min fotvårdare. Jag blev till och med hes. Sen var jag på jobbet och jobbade, men hade också arbetsmöten, träffade kollegor i korridorer och på fika. När jag kom hem var jag fortfarande pratsugen och upplivad. Här var det inte precis jubel i busken, så jag ringde ordföranden och ventilerade ett par saker inför mötet nästa vecka. Efter det var jag ganska nöjd och kunde få lite information från Fästmön när hon hade ätit middag. Jag åt ingen middag igår eftersom jag hade ätit lunch på jobbet. Det blev mackor och qwarj senare på kvällen och det räckte bra. Anna trodde att hon hade köpt blåbärskvarg till mig, fast det var päron. Den var lika god dock! Det är såna där små saker som gör att jag känner mig lite, lite uppskattad. Att nån bryr sig. Jag är inte bortskämd med det, inte sen min mamma gick bort. Min mamma visade inte alltid sin uppskattning gentemot mig när jag var barn. När jag blev vuxen blev det så småningom (det tog lite tid) annorlunda. Komplicerade ting, det där…

Tisdagskvällen slutade framför TV:n och Återskaparna England med mera. Jag var ner till soprummet med sopor, för det hade jag inte hunnit med under dan eftersom jag var borta och jobbade. Vidare levererades en ny typ av kattsand som Anna hade beställt. Vår vanliga sand är helt slut i affärerna och nu börjar det bli kris – vi hade bara en halv låda. Denna är nu kompletterad med 17 liter annan sand som jag hoppas att katterna ska gilla. Men jag läste en del också och börjar nu närma mig slutet på min bok på gång.

Soffkatterna Lucifer och Citrus

Hoppas att soffkatterna Lucifer och Citrus gillar den nya sanden.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan gungar i kristallkronan

Jag vill tro att högeraxeln är bättre.

Onsdagen började med nollgradig temperatur. Jag väntade nederbörd hela dan, så det var extra skönt att få jobba hemifrån. Det blev bara mildgrader och lite fuktigt ute. Gymnasisten har ungefär hälften av lektionerna på distans, dvs hemma. Vissa dagar är helt på distans, andra går han till skolan och har lektion. Idag var det distans först, lektion sen och skoldagen var slut efter lunch. Anna var ledig igår och jobbar nu kväll idag och i morrn.

Jag har mest haft möten idag, men däremellan har jag jobbat med nåt jag återupptog igår efter eftermiddagens arbetsmöte. Det handlar om ny struktur och nya texter på sidor som ska uppdateras på vårt intranät. Trist, men det tar tid när en jobbar på distans. Vissa saker går så mycket snabbare när en kan stämma av fortlöpande IRL. Sen är ergonomin på jobbet bättre för min onda axel. Men jag vill tro att axeln är lite, lite bättre idag. Och vad jag förstår är restriktionerna visserligen förlängda fast bara till den 9 februari. Kanske kan jag jobba på jobbet efter det igen.

∼ ♦ ∼

Jag har varit och hämtat ett paket som innehöll lite nytt och fint till sovrummet. I kväll tvättar jag, tvättkorgen är så full. Det räcker jag till för i alla fall (att tvätta, vill säga). Så i stället för sedvanlig matbild blir det en bild på det nya lakansetet från Newport. Setet, som jag shoppade via nätet, innehöll två påslakan och två örngott. Jag köpte till två örngott. Fin kvalitet, bra pris!

Newportlakan Windsor påslakanset

Newport – fin kvalitet till bra pris, är mitt omdöme.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 25 januari och onsdagen den 26 januari 2022: Inte räcka till

  1. Då får vi hoppas att sanden godkänns av katterna och det nya fina påslakanen till mattarna 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.