Måndag kväll den 24 januari och tisdagen den 25 januari 2022: Hemmaliv och bortavistelser


 Kära dagbok…

Måndagskvällen blev inget utöver det vanliga. Vi åt tillsammans alla tre. Festade på potatisbullar, lingonsylt och kalkonbacon samt knäckemackor med ost. Det var gott. Riktig vardagsmat är inte att förringa. Ibland kan jag typ längta efter fiskpinnar, potatis och remouladsås… Fästmön påminde mig nämligen igår om att jag faktiskt brukade äta morötter. Då rev jag dem, pressade ner vitlök, hällde på olja och kryddade med svartpeppar. Sen åt jag utan att blinka detta till just fiskpinnar. Ja, ja, det var i ett annat liv.

Potatisbullar kalkonbacon lingonsylt knäckemacka

Måndagsmiddag.


Vi såg Återskaparna England
och efter det ett annat brittiskt program där hundar som tagits omhand för att de varit herrelösa eller av andra skäl får nya hem, ofta hos bortskämda barn. Men de som driver hundhemmet är noga och släpper inte iväg hundarna om det inte känns rätt och bra för alla parter.

Våra katter var väl måttligt roade av TV-programmen. Men de tittade faktiskt upp när det var en viss spelreklam… Jag säger då det…

Lucifer och Citrus soffhäng

Måttligt roade Tisslingar.

∼ ♦ ∼

I morse startade jag bara jobbdatorn för att kolla och besvara mejl samt skriva en stund. Nån timme senare packade jag ihop utrustningen, klädde på mig i ”bortakläder” och gick för att få hjälp med mina onda fötter. Det var sååå skönt. Och efter det studsade jag upp till jobbet för första gången på sex veckor. Min högeraxel värker och krånglar fortfarande, men idag hade jag ett arbetsmöte där jag behövde kunna visa och jobba samtidigt. Då är det bättre ergonomi på jobbet. Dessutom är det knappt nån där – mer än den jag skulle träffa och ett par kollegor till. Det var så roligt att ses igen och prata lite jobb och annat. Utöver detta fick jag en skön, om än hal, promenad i solen. Jag passerade bland annat vårt vackra universitetshus.

Universitetshuset

Universitetshuset i motljus denna soliga januaridag.


Jag hann fixa en hel del under tiden jag var på jobbet, 
bland annat ett parkeringstillstånd. Jag påbörjade bland annat ett strukturarbete som har legat på vänt lite för länge i praktiken. Däremellan åt jag lunch, en sorts vegetarisk bourguignon. Mycket gott. Jag har ätit det tidigare och gillat. Men asså, ett glas rött till hade slunkit ner fint. Nu blev det vatten med bubblor.

Vegetarisk bourguignon

God vegetarisk bourguignon.


Roligt att vara på jobbet och träffa några få, men goa kollegor.
Jag hade inte fattat hur mycket jag har saknat dem.

∼ ♦ ∼

På tisdag nästa vecka har jag författarträffen jag skrev om igår. Om nu inte nåt oförutsett händer. Den här pandemin är ju ganska… oberäknelig. Jag märker hur jag påverkas när jag igår läste ett helt annat ord än det som stod först i rubriken nedan. Inte svårt att gissa vilket, eller hur?

Croona

Meh… första ordet…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.