Måndag kväll den 10 januari och tisdagen den 11 januari 2022: Ätande, ältande och inställande


 Kära dagbok…

Ananas

Kvällsgodis av det nyttiga slaget.

Det här med vikten och ätandet… Nu är det vardag på riktigt igen för mig. Frosserierna måste upphöra. Igår var en bra dag om en ser till ätandet. Jag åt fil med bär och müsli till frukost, Varma koppen kantarell och två mjuka mackor (en med kokt ägg, en med ost) till lunch och kycklingbullar med sås och potatis till middag. Kvällskaffe blev det, men i stället för godis till det blev det ananas skuren i bitar som Fästmön hade lämnat åt mig i kylen.

Sen åt jag inget mer, drack bara massor av kaffe och vatten under hela dan. Det gick bra. Jag var faktiskt inte sugen på nåt sött. Det var ju också så att jag började jobba och hade en hel del att ta tag i. Då blir det inte så mycket tid till att känna efter.

Lucifer vid min kökssoffa

Herr Katt vill ha ost.

Tisslingarna är inne i en period när de äter sisådär. Jag har inte lyckats få tag i den vanliga maten vi brukar ge dem. Kanske är det därför de är lite kinkiga. Herr Katt vill dessutom hellre ha sånt som vi människor äter. Framför allt vid lunchtid håller han sig framme. Han sätter sig nära köksbordet, tittar ömsom uppfodrande, ömsom bedjande på en. Och visst blir den nån liten bit ost då och då.

Måndagskvällen passerade. Jag kikade på brittiska Återskaparna och cancergalan på TV 4 med ett halvt öga, lyssnade mest, samt läste.

Det blev faktiskt bokbyte igår också. Jag läste ut boken om finska Anna och bytte till en bok om försvunna Aurora. Båda böckerna är julklappsböcker. Den jag läste ut fick jag av vännen FEM och den andra valde jag själv som en av fem böcker i julklapp från arbetsgivaren.

Böckerna Brudar i svart och Det som är dolt

Bokbyte från en bok om finska Anna till en bok om försvunna Aurora.

∼ ♦ ∼

Idag blev det en härlig, solig och lite kylig vinterdag. Jobbmässigt var det fullt ös, men jag tog mig ut en 20 minuter för att få ljus och luft – och slänga sopor. Först hade jag skickat en artikel på översättning. Jag känner mig verkligen rostig när det gäller jobbet. Sen kommer jag lätt och snabbt in i det igen, märker jag. Och… jag tycker att det är roligt.

Soligt och mycket snö i Höganäsparken 11 jan 2021

Det var både soligt och snöigt i Höganäsparken idag mitt på dan.


Gymnasisten
har återvänt och hans moderskepp
har städat hans rum dagen till ära. Jag gick ett mindre varv med dammsugaren i hemmet efter avslutad arbetsdag.

Om aftonen samlades vi till kvällsvard. Anna trollade fram en tonfisksås till vår pasta och falukorv till Gymnasistens, enligt önskemål.

Tonfiskpasta

Annas tonfiskpasta blev väldigt god och smakrik.


Efter maten gick jag och handlade åt en granne.
Man ska hjälpa varandra. Kvällskaffet ska strax hällas i Muminmuggen. Det är nymalet kardemummakaffe från Tehörnan.

∼ ♦ ∼

Eftersom smittspridningen har ökat och ökar snabbt har författarträffen på Akademibokhandelnpå torsdag med Elin Cullhed ställts in. Vilken tur att jag fick hennes bok – signerad av författaren – i julklapp av Anna och att jag har läst den. Men blir det ett nytt tillfälle ska jag givetvis gå dit – om jag är frisk.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.