Trettondedagskväll och klämfredag den 7 januari 2022: Nåt nytt – och lite gammalt


 Kära dagbok…

Trettondedagens kväll var Tisslingarna och jag ensamma hemma. Jag körde flera maskiner tvätt och en maskin disk. Trots att en mest är hemma går det åt kläder. Att det blir mer disk är mindre förvånande.

Medan maskinerna jobbade läste jag. Som tusan. Det blev bokbyte igen och jag är jg redan på årets fjärde bok. Nu blev det kontraster i bokbytet igen, den här gången från ett äktenskapsdrama baserat på verkliga personers upplevelser i Devon till en fiktiv mordhistoria i Hagfors. Den förra boken fick jag av Fästmön i julklapp, den senare gav jag henne. Två väldigt olika böcker, som sagt, men jisses. Jag är redan en bra bit in på Ninni Schulmans bok. Den är så… läskig… Och bra. Och spännande. Så många nya, härliga böcker som jag har läst på senaste tiden…

Citrus med tomtekälken och böckerna Eufori och Dagen är kommen

Bokbyte igår, övervakat av läskiga tomtarna och Citrus.


Till middag åt jag en tinad matlåda
tagliatelle med kyckling och soltorkade tomater. Men vitlöksbrödet var grönt, så det hamnade i soppåsen. Middagen kompletterades med ostar och tillbehör samt Frost när Anna kom hem från jobbet.

Tagliatelle med kyckling öl och bok

Mumsig middag igår och början av en ny bok.

∼ ♦ ∼

Boken Dagen är kommen och kaffe på sängen

Gammal sedvanlig start på ledig dag.

Vi vaknade båda till en ny dag vid åttatiden trots att vi var lediga. Det var en kall och solig vinterdag. Den lediga dagen inleddes på gammalt sedvanligt vis med läsning och kaffe på sängen, men sen skulle vi ut, hade vi bestämt. Och ut, i tolvgradig (av och till) kyla, gick vi efter frukost och dusch.

Vi försökte få sol på våra bleka nunor, men det var bra skönt att stanna till vid Böcker & Bläck. Vi gick in och värmde oss och tittade på böcker. För en gångs skull handlade jag ingenting. Det gjorde däremot Anna.

Solen jagade vi runt till Kungsgatan där den sen sjönk bakom husen. Men då hade vi hittat till Söders Gammalt & Nytt. Där var det öppet och vi gick in. Vilket paradis! Där fanns massor av saker. Antikt, retro och second hand fyllde upp en fyra, fem rum, faktiskt. Och ordning till max. Hit går vi definitivt igen. Den som ska starta ett hem eller vill komplettera en servis, till exempel, rekommenderas också att göra ett besök. Jag såg mycket som jag ville köpa, men det blev fyra små sillskutor som fick följa med till Main Street.

Morotskaka och kaffe på Storken

Påfyllning!

Efter shoppingen hade vi några andra ärenden att utföra. Vi behövde dock fylla på med nåt sött och gott och stannade till på Storken för en kaffe med morotskaka och grädde. Där var ganska mycket folk, men vi höll avstånd så gott vi kunde. Mýrtos fick också ett besök. Där köpte vi middagsmat till i morrn.

På hemvägen köpte vi mat till i kväll samt hämtade ett paket. Och när vi kom hem stod var sitt paket och väntade på oss utanför ytterdörren. Mitt innehöll inget mer spännande än kontaktlinser, men jag väntar ännu ett paket med en spännande bok jag ska få för recension.

 


Vi ska rådda ihop nåt ätbart med räkor, chili och kidneybönor,
bland annat. Spännande att testa nåt nytt även i matväg!

∼ ♦ ∼

Jag har fått en ny inbjudan till ett nytt datum för IRL-möte med mina chefer. Min ordinarie chef kallade mig till möte den 19 januari. Jag har accepterat under förutsättning att min nuvarande chef kan. Men lite svårt är det, för vi är ju beordrade att jobba hemifrån januari månad ut. Det är emellertid enligt direktiv den närmsta chefen som avgör från fall till fall. Så jag får väl se vilken av mina chefer jag ska ta order från. De har uppenbarligen olika åsikter. To be continued…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.