Silver Bay


Ett inlägg om en vattenbok.


 

Jojo Moyes bok Silver BayI september nätshoppade jag en härlig hög böcker till mig själv. När jag letade efter intressanta titlar att införskaffa fann jag en av böckerna som stått ganska länge på min inköpslista. Jojo Moyes bok Silver Bay köpte jag på engelska för att få lite hjärn- och språkstimulans. Boken har stått oläst hela hösten. Först nu, i slutet av året, har jag läst den.

Boken utspelar sig i Australien, vid den lilla kuststaden Silver Bay. Där bor Liza McCullen med sin dotter Hannah och moster Kathleen som är en gammal känd hajjägare. Numera driver Kathleen byns hotell. Liza, som är skeppare och älskar valar, håller sig uppenbarligen undan för något/någon och är väldigt överbeskyddande gentemot Hannah. Hannah älskar vattnet och livet däri. Till denna idyll kommer Mike Dormer från London för att dra igång turistnäringen, läs: exploatera området. Men vem har rätten till Silver Bay? Mike, som dessutom snart ska gifta sig med Vanessa, chefens dotter, påbörjar dock uppdraget. Givetvis löper  det inte enligt planerna.

Den här boken är en av författarens tidiga. Boken kom ut 2007 både i Storbritannien och i Sverige, här i landet som den fjärde av författarens böcker. Egentligen tillhör den en genre som inte är min favorit. Det är lite romance över det hela. Samtidigt skiljer författaren ut sig bland dem som skriver kärleksromaner. Här är till exempel skildringarna av miljöerna fantastiskt målande. Jag funderar över om inte Liza Marklund blev inspirerad av den här boken till att skriva Pärlfarmen

Att författaren senare i sitt författarskap återkommer till temat Knepig kärlek mellan knepig kvinna och man kan bli lite tjatigt. I den här boken funkar det ändå rätt bra. Dessutom innehåller boken flera andra teman som exploatering där naturen och miljön kan påverkas negativt, men också skuld och lurendrejerier. I slutet blir boken riktigt bra och rörande även om jag tyckte att den var lite seg i början.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.